Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Beatrice is verloofd!

De prinses van York gaat trouwen met haar Edoardo. 'Het verheugt de hertog en hertogin van York om de verloving bekend te maken van prinses Beatrice en mijnheer Edoardo Mapelli Mozzi,' zo luidde de verklaring van Buckingham Palace die royal wedding liefhebbers een dansje liet doen. Het is Beatric...

Prinses Beatrice is verloofd!

De prinses van York gaat trouwen met haar Edoardo.

'Het verheugt de hertog en hertogin van York om de verloving bekend te maken van prinses Beatrice en mijnheer Edoardo Mapelli Mozzi,' zo luidde de verklaring van Buckingham Palace die royal wedding liefhebbers een dansje liet doen.

Edoardo - hij zit het onroerend goed - kent ze al heel lang: hun ouders zijn bevriend met elkaar.

De tortels verloofden zich eerder dit jaar in Italië, de verlovingsfoto's zijn ook daar genomen, door Bea's zusje prinses Eugenie.

"We zijn dolgelukkig om het nieuws over onze recente verloving te kunnen delen," luidt een statement van Beatrice en Edoardo. "We zijn allebei in de wolken om samen dit grote levensavontuur aan te gaan en kunnen niet wachten tot we getrouwd zijn."

Edoardo heeft een kind uit een eerdere relatie, Beatrice en hij zijn samen sinds oktober 2018.

En dit is de ring die Edoardo voor Beatrice liet maken: een echte klassieker. Hij wordt geschat op ongeveer 100.000 pond, met dank aan 2,5 karaat. Edo ontwierp hem zelf in samenwerking met Britse sieradenontwerper Shaune Leane. Centraal staat een wat grotere diamant die tussen baguettes is gezet, zodat de platina ring zelf niet te zien is.    

"Edo kwam vier maanden geleden naar me toe, in het geheim," zegt Leane. "En hij had een duidelijk idee van wat hij wilde: de ring moest hen beiden representeren. Zij houdt van Victoriaanse esthetiek, hij van Art Deco, dus ik heb die twee stijlen gefuseerd. Er zit een beetje van haar in en een beetje van hem, dat vond hij heel belangrijk." Er is ook iets liefs in de ring gegraveerd, maar dat houden alle partijen geheim.

"We hebben met trots toegezien hoe hun relatie zich heeft ontwikkeld," aldus prins Andrew en hertogin Sarah. "We zijn de gelukkige ouders van een prachtige dochter die haar grote liefde en metgezel heeft gevonden in een loyale jongeman. We wensen hen alle geluk toe."

De ouders van Mozzi (dit is zijn moeder Nikki Shale) zeggen dat Beatrice en haar aanstaande echtgenoot "voor elkaar zijn gemaakt. Ze hebben een ontzettend sterke band en hun huwelijk zal deze mooie relatie alleen maar sterker maken."

De bruiloft zal in 2020 plaats hebben, details worden later bekend gemaakt (maar wij zetten alvast in op St. George's Chapel bij Windsor Castle, waar ook Beatrice's neef Harry, zus Eugenie en achternichtje Lady Gabriella recentelijk hun jawoord gaven).

Het wordt voorlopig de laatste grote Royal Wedding in Engeland. De eerstvolgende zal die van Lady Louise Mountbatten-Windsor zijn en gezien het feit dat die nu vijftien is, zal er jaren op een nieuw royal trouwfeestje moeten worden gewacht.

Foto's © The Royal Family / Prinses Eugeniem, Edoardo Mapelli Mozzi / Insta

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in