Best een leuke optie, gezien al het gedoe in Engeland.

Ze mag dan al prinses van York zijn, als prinses Beatrice eind mei in koninklijke kapel van St James's Palace  trouwt met Edoardo Mapelli Mozzi krijgt ze er de Italiaanse titel van gravin bij: 'Contessa' of 'Nobile Donna.'

Mapelli Mozzi’s vader is een Italiaanse aristocraat, graaf Alessandro Mapelli Mozzi. Als zijn oudste zoon zal Edo niet alleen zijn titel erven, maar ook het 18de eeuwse neoklassieke familie-palazzo, Villa Mapelli Mozzi, op een uurtje rijden van Milaan. De familie gebruikt het als 'zomerresidentie' en verhuurt het de rest van het jaar voor 17.000 euro per week.

Article continues after the ad

"Edoardo is de enige mannelijke afstammeling die de familie een volgende generatie heeft gegeven," zegt Alessandro, waarbij hij doelt op Edo's zoontje uit een eerdere relatie met Dara Huang. Wolfie is getuige op het huwelijk met Bea, maar omdat hij niet binnen het huwelijk is geboren, niet degene die de titel of het voorouderlijk kasteel zal erven. Mochten Edo en Beatrice een zoon krijgen, dan gaat die voor.

Pikant detail: Edoardo noemt zijn stiefvader Christopher Shale met nadruk "de enige vader die ik ooit heb gekend" en graaf Mapelli Mozzi heeft zijn aanstaande schoondochter zelfs nog nooit ontmoet, dus dat wordt nog gezellig in mei.

De stamboom van de Mapelli Mozzi's – ze werden in de 12de eeuw al schathemelrijk met handel en later als bankiers – gaat terug naar de 10de eeuw, al heeft de titel sinds 1946 geen waarde meer in de Republiek Italië. De oude adel gebruikt ze overigens nog wel gretig in het dagelijkse verkeer en in een andere tijd zou de vereniging van de Mapelli Mozzi's met het Huis van York een echte powermatch zijn geweest. Gelukkig mag het nu puur om de liefde gaan.

Foto's (c) Brunopress, Hollandse Hoogte 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in