Ze neemt geen enkel risico met haar oma, de Queen.

De Britse prinses Beatrice en haar Italiaanse verloofde Edoardo Mapelli Mozzi moeten hun huwelijk dat gepland stond op 29 mei verplaatsen. Een woordvoerder van Buckingham Palace bevestigt vandaag dat het stel de festiviteiten heeft afgeblazen vanwege het coronavirus.

Article continues after the ad

"Prinses Beatrice en meneer Mapelli Mozzi keken er erg naar uit om te trouwen, maar zijn zich er net zo zeer van bewust dat ze risico’s in de huidige situatie moeten vermijden," aldus de zegsman. "Ze zijn vooral voorzichtig met het advies van de overheid als het gaat om het welzijn van oudere familieleden en grote groepen mensen. Daarom gaat de geplande receptie op Buckingham Palace niet door." Wel wordt er nog nagedacht over een klein feestje in zeer intieme kring, wellicht in combinatie met een bescheiden burgerlijke ceremonie.

Het uitstel van het kerkelijke huwelijk – vermoedelijk naar volgend jaar – is geen grote verrassing. Vanwege de gezondheid van bijvoorbeeld haar opa, de hoogbejaarde prins Philip, maar ook omdat veel familieleden van Edoardo uit de zwaar getroffen Italiaanse regio Lombardije komen.

Heel veel geluk heeft het stel niet met hun planning, eerder stelden Beatrice en Eduardo hun verlovingsfeest al uit vanwege alle ophef rond de vader van Beatrice, prins Andrew en zijn vermeende betrokkenheid bij het Jeffrey Epstein-schandaal. 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in