Royal Wedding op Windsor Castle.

Geen rondrit, geen publiek, geen live-uitzending, wel heel veel liefde: prinses Beatrice van York (31) is vanmorgen bij Windsor Castle in alle stilte getrouwd met vastgoedontwikkelaar Edoardo Mapelli Mozzi (37). De ceremonie had plaats in het bijzijn van slechts twintig gasten, waaronder de Queen, de oma van de bruid en prins Philip, de opa van Beatrice. Het was het eerste 'geheime' koninklijke huwelijk in 235 jaar in Engeland.  

Het huwelijk werd gesloten in de de Royal Chapel of All Saints, op het terrein van de Royal Lodge (waar prins Andrew woont met zijn ex / partner Sarah Ferguson).

Article continues after the ad

En dit waren de kleuren van de bloemen.

Oorspronkelijk zou het stel trouwen op 29 mei in St. James's Palace in Londen, maar die plannen moesten worden uitgesteld vanwege Covid-19.

De Queen deelde haar vreugde over het onverwachte huwelijk en zei dat het een 'very nice occasion' was. Bea is het zesde van haar acht kleinkinderen dat koningin Elizabeth heeft zien trouwen. De besloten ceremonie zal de Yorks niet slecht zijn uitgekomen, gezien alle controverse rond prins Andrew: hij kon zo met zijn dochter naar het altaar lopen, zonder in het openbaar te verschijnen.

Foto's zijn er nog niet, het stel wilde het speciale lintjesmoment van Captain Tom Moore deze middag niet overschaduwen.

Moore werd na het huwelijk door de Queen tot ridder geslagen omdat hij achter zijn rollator meer dan 33 miljoen pond inzamelde voor de NHS. Anderhalve meter afstand houden lukt best met zo'n zwaard! 

Foto's (c) ANP, House of York

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in