En de baby komt pas in het najaar!

Wie wil er nu niet het allerbeste voor haar kind? In het geval van prinses Beatrice van York is dat een Norland Nanny, de absolute wereldtop in professionele Mary Poppins'en.

De prinses en haar man Edoardo 'Edo' Mapelli Mozzi verwachten in het najaar hun eerste kind. Hij heeft al een zoontje uit een eerdere relatie, Wolfie. 

Article continues after the ad

Norland nanny's in 1971

Op Norland, al 129 jaar een instituut, leren ze hun studenten in vier jaar niet alleen over kinderverzorging en psychologie. Ze worden ook getraind voor mogelijke gijzelingssituaties, krijgen een slipcursus, leren rijden voor het geval ze in een achtervolging terecht komen.

Ook leren ze zelfverdediging, leren kijken als een undercover kop en worden getraind in alles van verstelwerk tot een epi-pen bedienen tot culinaire peutermaaltijden bereiden (ook glutenvrij, koosjer, halal of vegan).

Bea heeft geen enkel risico genomen – topnanny's en -manny's zijn schaars, elke Norlander kan kiezen uit zeven gezinnen om voor te gaan werken - en nu al iemand aangenomen uit de lichting die dit jaar afstudeert. Dat blijkt nog niet zo vreemd te zijn.

"De nanny leert de familie alvast kennen en kan helpen alles voor te bereiden voor de baby," aldus een staflid van Norland. Er hangt wel een prijskaartje aan: een Norlander verwacht minimaal 2300 euro salaris per week om bij Harrods de ideale wandelwagen uit te zoeken. Maar zoals gezegd: voor dat geld héb heb je dan ook wat, qua alleskunner..

De bekendste Norland Nanny is Maria Teresa Turrion Borrallo, die al jaren voor de jonge Cambridge'jes zorgt. Maar ook George en Amal Clooney en Mick Jagger hebben een Norlander voor de kinderen. Was er eerst meestal één nanny per gezin, sinds de pandemie huren rijke mensen veel vaker óf voor elk kind een Norlander in of meerdere nanny's om 24/7 zorg te hebben.

Een Norland Nanny is opmerkelijk genoeg geen ostentatief statussymbool. Je herkent ze niet omdat het kenmerkende uniform normaal gesproken expres achterwege wordt gelaten, omdat het een veiligheidsrisico is: het schreeuwt 'rijke familie'. Baby York Mapelli Mozzi is nu al in goede handen.

Foto's (c) Getty Images, Norland College

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in