Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Beatrice en haar Edo veroveren de high society

Al dit geluk is haar zó gegund. Prinses Beatrice van York, de oudste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, heeft het niet altijd makkelijk gehad. Hevige dyslexie maakte haar schooltijd nogal een uitdaging en als twintiger kon ze maar geen koers vinden. Het hielp niet dat haar moeder Sarah, ...

Prinses Beatrice en haar Edo veroveren de high society

Al dit geluk is haar zó gegund.

Prinses Beatrice van York, de oudste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, heeft het niet altijd makkelijk gehad. Hevige dyslexie maakte haar schooltijd nogal een uitdaging en als twintiger kon ze maar geen koers vinden.

Het hielp niet dat haar moeder Sarah, zelf geen lid meer van de koninklijke familie, haar oudste nogal eens gebruikte als menselijk visitekaartje om binnen te komen bij grote events. Het hielp ook niet dat haar vader lange tijd elke vorm van arbeid afraadde omdat Andrew ervan overtuigd was dat zijn dochters als 'bloedprinsessen' fulltime royals zouden kunnen worden.

Voor Bea waren dit de jaren dat ze van vakantie naar vakantie dwaalde in het kielzog van haar toenmalige vriend Dave Clark (tweede van links), die meer uit was op haar bekendheid dan dat hij haar nu zo op waarde schatte als partner. De relatie duurde tien jaar en dat was 'acht jaar te lang' volgens een insider. 

Na de breuk nam Beatrice wat meer afstand van haar ouders, zocht een baan, woonde een tijdje in Amerika en ontdekte dat ze het prima redde. De hernieuwde kennismaking met Edoardo Mapelli Mozzi – ze kennen elkaar uit hun kindertijd – kwam op het perfecte moment.

V.l.n.r. Peter Phillips, Beatrice, haar zus Eugenie, bonuszoon Wolfie en Edo

Edo en Bea maken een heel gelukkige indruk; Edo heeft op een bescheiden, maar toch zelfverzekerde manier de belangstelling omarmd die onlosmakelijk verbonden is met getrouwd zijn met een prinses. Ze zijn inmiddels ouders van dochter Sienna en zorgen dankzij co-ouderschap ook regelmatig voor Wolfie, Edo's zoontje uit een eerdere relatie.

Het stel wordt regelmatig gespot bij openingen en fundraisers, zoals The Alchemist Feast in The National Gallery aan Trafalgar Square (Bea draagt hier de Dana van Markarian) en is graag gezien in de society. En dat allemaal zonder dat gedoe van 'fulltime royal' zijn – het pleit zeer voor hen.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in