© Embassy of Belgium in the United Kingdom
© Embassy of Belgium in the United Kingdom

Een deugtripje deugt al wat minder als het anderen dupeert.

Als royal voor een buitenlands bezoek de trein in plaats van het vliegtuig nemen is lovenswaardig. Het wordt echter al wat minder nobel als daarvoor honderden ándere reizigers niet verder kunnen reizen.

"Gisteren werd enkele honderden reizigers in de trein tussen Londen en Amsterdam in Brussel Zuid-Midi onverwacht te verstaan gegeven, dat zij de trein aldaar opeens moesten verlaten," zo meldt Geen Stijl. "Conducteurs gaven aan dat de reden was, dat het Belgische koningshuis de trein wilde gebruiken."

Article continues after the ad

© Embassy of Belgium in the United Kingdom

"Op sociale media was vervolgens te lezen dat prinses Astrid inderdaad met de Eurostar naar Londen reisde. Het gevolg was dat enkele honderden reizigers aanvankelijk onverwacht gestrand waren, en vervolgens een tijd later met de reguliere IC verder moesten reizen naar Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam. Het resultaat daarvan was ook een overvolle IC en veel passagiers die op het perron achter bleven."

Zoveel vragen! Hoe groot is Astrids entourage voor deze handelsmissie? Had men niet gewoon van te voren gereserveerd? Het lieve mens heeft jarenlang kinderen op Britse kostscholen gehad, was er dan nooit eerder iemand door de tunnel gereisd? Hoe dan ook: wagons leegmaken omdat er een royal wil treinen is echt niet meer van deze tijd.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in