Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Anne's iconische kapsel toen en nu

Veertig jaar uit elkaar, maar dat kapsel blijft hetzelfde. In Nederland weten we, courtesy of prinses Beatrix, een en ander over iconische royal kapsels. Maar ook aan de overkant van de plas kunnen ze er wat van. Zo switchte Queen Elizabeth II al jaren niet van hairdo en kunnen we ook Camilla uit...

Prinses Anne's iconische kapsel toen en nu

Veertig jaar uit elkaar, maar dat kapsel blijft hetzelfde.

In Nederland weten we, courtesy of prinses Beatrix, een en ander over iconische royal kapsels. Maar ook aan de overkant van de plas kunnen ze er wat van. Zo switchte Queen Elizabeth II al jaren niet van hairdo en kunnen we ook Camilla uittekenen in haar signature look.

Maar wat dacht je van prinses Anne, die zich deze dagen weer even flink heeft laten zien tijdens haar tour door Papoea-Nieuw-Guinea. Haar lokken zijn ook al veertig jaar niet veranderd.

Dit is de prinses in Londen in de zomer van 1982...

...en dit was ze deze week tijdens een diner.

In The Crown werd het kapsel haarfijn nagemaakt, waarna actrice Erin Doherty verzuchtte dat ze daarvoor wel elke dag twee uur in de kappersstoel moest. De immer nuchtere Anne kon zich daar niets bij voorstellen, liet ze niet lang na het interview met haar tegenhangster weten. "Hoe kan dat nou zo lang duren? Mij kost het maar tien minuten, misschien een kwartiertje."

Hier in 1992, 2002 en 2012, altijd even herkenbaar

Maar goed, dat is natuurlijk wél met veertig jaar ervaring.

Beeld: Getty Images/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in