Misschien moet de afdeling haar van The Crown even bij haar in de leer.

"Haar kapsel was een beest. Soms duurde het wel twee uur voor het goed zat. Ik zat maar in de kapperstoel terwijl allerlei mensen er iets mee deden." Was getekend: Erin Doherty, die prinses Anne speelt in seizoen drie en vier van The Crown.

Article continues after the ad

Kennelijk is zo'n royal updo nog geen sinecure.

Maar daar is prinses Anne zelf het dus helemaal niet mee eens, zo deelt zij in een nieuwe documentaire ter gelegenheid van haar zeventigste verjaardag, op 15 augustus.

"Ik kijk geen Netflix of The Crown", aldus Anne, "maar ik las dat een actrice had verteld hoe lang ze met mijn kapsel bezig waren geweest. Ik begrijp echt niet hoe het zó veel tijd heeft kunnen kosten. Ik kan het zelf in tien of vijftien minuten."

Achteraf gaf ze trouwens toe heus wel íets van The Crown te hebben gezien, maar dan de eerste afleveringen, waar ze zelf nog niet in zat. Hmm. 

Hoe het ook zij: de afdeling haar en make-up van de serie wil vast gráág eens bij haar in de leer. Wij kijken in elk geval uit naar wat ze in seizoen vier, later dit jaar op Netflix, van Anne's kapsel hebben weten te maken.

Beeld: Netflix/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in