De dochter van de Queen over Team Cambridge en Team Sussex.

Prinses Anne (69), de dochter van de Queen, is geen glamoureuze vrouw. Ze herdraagt kleding uit de jaren zeventig, is het liefst met haar paarden bezig en wars van wuft gedoe. Deze ultieme stiff upperlip – en het feit dat ze de royal is die jaar in jaar uit het meeste werkbezoeken aflegt – maakt haar mateloos populair bij de Britten.

"Ik denk niet dat met pensioen gaan hetzelfde is voor mij als voor de gewone burger”, aldus Anne in interview met Vanity Fair, doelend op haar rol als lid van het Britse koninklijk huis. “De meeste mensen zeggen dat we geluk hebben dat we niet met pensioen moeten, omdat je niet zomaar zou willen stoppen met een koninklijk leven.” De prinses is dan ook niet van plan het in de toekomst kalmer aan te gaan doen.

Article continues after the ad

Volgens de prinses, hier met haar dochter Zara en schoonzus Camillam hertogin van Cornwall, hangt veel ook af van de organisaties waar ze zich voor inzet en of zij haar nog steeds “relevant” vinden. Anne neemt een voorbeeld aan haar ouders. “Ik denk dat zowel mijn vader als mijn moeder de juiste beslissingen nemen: als ze niet genoeg tijd hebben, moeten we iemand anders vinden om die taken te vervullen. Dat is logischer.”

Anne hekelt echter de manier waarop de jongere generatie Britse royals - waarvan prins William en zijn vrouw hertogin Kate en prins Harry en hertogin Meghan het actiefst zijn - met hun koninklijke taken en rollen omgaan. Met al haar ervaring wil ze hen dan ook adviseren: “Ga terug naar de basis.” 

“Ze kijken niet naar de vorige generatie en leren niet uit hun ervaringen. Tegenwoordig wordt meer gedacht: ‘Oh, laten we het op een nieuwe manier doen’. Ik denk alleen maar: probeer dat wiel alsjeblieft niet opnieuw uit te vinden. We hebben dat allemaal al gedaan. Sommige van deze dingen werken niet. Je moet terug naar de basis.”

Een van die ‘nieuwe manieren’ is de afstand die Harry en Meghan namen van hun titels. Titels die Anne bewust niet meegaf aan haar kinderen Peter en Zara. “Ik denk dat dat makkelijker voor ze was en ik denk dat de meeste mensen zullen zeggen dat er minpunten zitten aan het hebben van titels."

Foto's (c) Brunopress 

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!