Prinses Amalia is na haar ouders het populairste lid van het koninklijk huis. Ze stoot daarmee haar oma prinses Beatrix van de derde plek. 

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van RTL Nieuws. DVJ Insights hield een enquête onder 540 ondervraagden en daaruit bleek dat koningin Máxima de grote favoriet van het publiek blijft. Zij wordt op de voet gevolgd door haar echtgenoot koning Willem-Alexander.

Prinses Beatrix volgde in eerdere jaren haar zoon op in het rijtje. Nu is dat voor het eerst prinses Amalia. Van de ondervraagden vindt zes procent de kroonprinses het meest sympathieke lid van de familie en drie procent kiest voor prinses Beatrix. Gemiddeld geven de ondervraagden Amalia een 7,7 als rapportcijfer.

Article continues after the ad

Interview

Van de ondervraagden zegt de helft het interview dat Amalia op Koningsdag gaf te hebben gezien. 67 procent zegt dat hun mening over de 15-jarige kroonprinses door het interview in positieve tot zeer positieve zin is veranderd. 

'Geen showversie'

In het interview met RTL Nieuws en Hart van Nederland afgelopen zaterdag zei Amalia dat ze zich goed had voorbereid op Koningsdag, met name op de regioquiz. “Ik had alleen niet uitgezocht hoeveel pannenkoeken er worden gemaakt in de vijf pannenkoekenhuizen. Dat was een vraag waar ik niet op voorbereid was. Maar ik wil mezelf zo goed mogelijk neerzetten en eigenlijk geen showversie van mezelf. Dat zeg ik heel eerlijk,” zei de prinses.

Bronnen: Vorsten, BuzzR, RTL Nieuws, Hart van Nederland
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in