Zó heb je de dochter van prinses Caroline nog nooit gezien.

Prinses Alexandra (20), de jongste dochter van prinses Caroline van Hannover (voorheen Monaco), is opgegroeid met Chanel.

Karl Lagerfeld was haar suikeroom, ze maakte haar debuut in Chanel couture en ze ontdekte Parijs in het label.

Article continues after the ad

Wat het toch wel opmerkelijk maakt dat ze zich voor haar eerste interview ooit kleedde in… Dior. Alexandra sprak met het Spaanse blad Telva en zei onder andere dat ze haar leven wilde wijden aan 'iets in de kunst of in de mode'.

Daaruit kan worden opgemaakt dat ze heeft besloten haar kunstschaatsaspiraties -  ze zat de afgelopen jaren op een middelbare school annex sportacademie - te parkeren als hobby om zich op andere dingen te richten.

"Ik had meer tijd nodig om me voor te bereiden op de universiteit," zegt ze pragmatisch. "Maar schaatsen blijft een  belangrijk aspect van mijn leven. Ik bewonder de mix van een artistieke component en atletische discipline. Het vraagt echt wat van je. Niet alleen de discipline om elke dag te trainen, maar ook weten dat niemand het voor je kan doen. Sport maakt het niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Je moet dezelfde inspanning leveren als de anderen."

Het leukste vond Alexandra, hier in 2014, voor wedstrijden nadenken over een personage en muziek, het wekte haar belangstelling voor mode. Ze zegt 'er de laatste tijd een gewoonte van te hebben gemaakt' om de kasten van haar moeder te plunderen ("Ik weet niet of ze daar zo blij mee is") , uit nobele overwegingen. 

"Nu we ons allemaal steeds bewuster van worden dat we op een andere manier moeten kopen en moeten investeren in minder, maar beter, lijkt dingen van mijn moeder dragen me de duurzaamste optie," aldus de prinses.

Het helpt ongetwijfeld dat Caroline beeldschone couture bezit. "Mijn schoonzusjes, mijn zusjes en mijn moeder, ze hebben allemaal een ongelooflijke stijl en houden van een verzorgd uiterlijk. dus het ontbreekt mij nooit aan inspiratie," zegt Alexandra.

"Mijn favoriete decennia in muziek en mode zijn de jaren 50 en 60. Ik zou alle Mad Men-meisjes willen zijn. Ik wilde een door de serie geïnspireerd themafeest geven, maar alleen mijn beste vriend, die een die-hard filmfanaat is, en ik waren gemotiveerd. Nou ja, ik kan altijd nog een briefing sturen met de dresscode."

Hare Koninklijke Hoogheid, het enige kind van Caroline en prins Ernst-August van Hannover die al jaren gescheiden van tafel en bed leven, bracht haar jonge jaren door in Fontainebleau bij Parijs. Nadat haar ouders uit elkaar waren gegaan, groeide ze op bij Caroline in Monaco. De verwijdering van haar vader is groot: ze hebben nauwelijks contact en Alexandra is recentelijk katholiek geworden, bepaald een dingetje voor de van oorsprong protestante Hannovers.

Ze omschrijft zichzelf als introvert, haar smaak is uitgesproken: ze leest Salinger, maar ook de biografieën van Keith Richards en Edie Sedgwick, luistert naar Pink Floyd en noemt het Victoria & Albert als haar favoriete museum.

Alexandra heeft al een paar jaar verkering met Ben-Sylvester Strautmann en studeert momenteel politicologie en filosofie aan de universiteit van New York ("Meer om mezelf intellectueel uit te dagen dan dat ik een baan in die richting ambieer, ik hou gewoon erg van lezen.") Toekomstplannen? "Ik zou een geweldige personal shopper zijn," zegt ze. "Ik zou voor anderen kopen en dus van dat plezier genieten, maar op de achtergrond, zonder me schuldig te voelen."

Foto's (c) Getty Images, Brunopress, Telva

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!