Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Alexandra van Hannover: even voorstellen

De Monegaskische moderoyal blaast vandaag 23 kaarsjes uit. Bij Nouveau zijn we dól op alles prinses Caroline. Dus natuurlijk ook op haar jongste dochter met prins Ernst-Augustus van Hannover, Alexandra. Die weliswaar nog maar 23 wordt vandaag, maar de laatste tijd ferm in de spotlights treedt, da...

Prinses Alexandra van Hannover: even voorstellen

De Monegaskische moderoyal blaast vandaag 23 kaarsjes uit.

Bij Nouveau zijn we dól op alles prinses Caroline. Dus natuurlijk ook op haar jongste dochter met prins Ernst-Augustus van Hannover, Alexandra. Die weliswaar nog maar 23 wordt vandaag, maar de laatste tijd ferm in de spotlights treedt, daar in Monte Carlo.

Ze gooide vooral hoge ogen tijdens het Rose Ball vorige week, waar ze in onderstaande Giambattista Valli ten tonele verscheen. Ze is ook al jaren een graag geziene gast op diverse fashion weeks. The perks of being een afstammeling van Grace Kelly en Caroline, zullen we maar zeggen.

Wat moet je weten over de jonge prinses, de enige van Caroline's kinderen met een royal-titel? Nou, dat ze een dochter is van Ernst-Augustus zeiden we net al. Via hem heeft ze familiebanden met Britse, Deense en Duitse royalty. Vanuit Caroline heeft ze twee halfbroers en een halfzus (collega-moderoyal Charlotte Casiraghi).

Jarenlang wilde ze kunstschaatster worden, met veel succes ook want ze haalde zelfs de Europese Olympische Jeugdspelen. Tegenwoordig studeert ze politicologie en filosofie in New York. En ze is ook nog vaak in Monaco, waar ze steeds meer prinselijke taken op zich lijkt te nemen aan de zijde van oom Albert.

Nog een reden om veel in Monaco te zijn is vriend Ben-Sylvester Strautmann, met wie ze al sinds 2017 samen is. De twee werden al heel jong verliefd, maar hebben een bloedje van een royal romance. Hij de Duitse professioneel basketballer uit een schatrijke Duitse familie. Zij de Duits-Monegaskische prinses.

Ben studeert zelf in Londen, maar is ook vaak in Monaco te vinden waar zijn ouders wonen en waar hij Alexandra vergezelt naar het ene na het andere societyfeestje, Rose Ball en meer.

Er zoemt ook wel eens wat rond over een verloving, al zijn de twee nog maar 23 en 24. Het zou ze gegund zijn, en Monaco ook. Een love story tussen een Monegaskische prinses en een Duitse 'prins' die wél liefdevol afloopt, dat zou toch geweldig zijn?

Een verjaardag is er wél een mooie dag voor, we zeggen het maar.

Beeld: Getty Images/ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in