Voor maandag staat de Sandringham Summit gepland.

De afgelopen dagen hebben de verschillende royal teams van Buckingham Palace (koningin Elizabeth), Clarence House (prins Charles), Kensington Palace (prins William) en Sussex (prins Harry) intensief overleg gevoerd over hoe Harry en Meghan hun leven vorm gaan geven nu ze niet langer deel uit willen maken van het hogere echelon van de Windsors.

Het lijkt erop dat die gesprekken vruchtbaar zijn geweest, want de hoofdpersonen zijn door de Queen ontboden op Sandringham om als familie onder elkaar de gevolgen te bespreken: het is tenslotte een familiekwestie, de monarchie zal dit best overleven. Het gaat volgens de Times om een gezamenlijke realitycheck met een grote rol voor de financiële afwikkeling, zodat Harry en Meghan een goed geïnformeerde keuze kunnen maken. 

Article continues after the ad

Niemand verwacht maandag al een afgerond plan, er zijn nog 'formidabele obstakels' die moeten worden genomen. Maar er is 'een sterk verlangen' om het te regelen en HM heeft aangegeven dat er een werkbare oplossing moet komen, die te zijner tijd ook kan gelden voor prinses Charlotte en prins Louis.  

Prins William, hier in 2018 met Harry, toch alles nog goed was tussen hen, heeft via The Sunday Times gereageerd op het besluit van zijn broer en schoonzus en maakte een zeer aangeslagen indruk. "Ik heb al onze hele levens lang mijn arm om mijn broer gelegd en ik kan dat niet meer doen," zei hij tegen een vriend. "We zijn gescheiden entiteiten. Dat maakt me triest. Het enige wat we kunnen doen en het enige wat ik kan doen, is proberen en te steunen en hopen dat de tijd komt dat we weer allemaal van dezelfde pagina zingen. Ik wil dat iedereen meespeelt in het team."

Foto's (c) ANP, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in