'Niet iedereen kan even goed tegen zijn verlies...'

Wat doen prins William en hertogin Kate met kerst? Ze spelen onder andere Monopoly en Risk met hun kinderen en proberen af te spreken met familie.

Prins William beantwoordde vragen van patiëntjes in een radio-uitzending van het  Royal Marsden Hospital en was behoorlijk openhartig over de invulling van de feestdagen.

'Kerst heeft een nieuwe dynamiek nu we kinderen hebben, het is echt een nieuw level in herrie en opwinding'

"Met familie samen zijn met kerst is wat mij betreft altijd bijzonder omdat we door het jaar heen vaak allemaal op andere plekken aan het werk zijn," zei hij. "Dus de momenten dat we samen zijn, zijn bijzonder. Ik vind het erg leuk als mijn kinderen kunnen spelen met de kinderen van mijn neven en nichten. Daar kijk ik naar uit. En kerst heeft een nieuwe dynamiek nu we kinderen hebben, het is echt een nieuw level in herrie en opwinding. Ik geniet van die nieuwe versie van kerst in mijn leven."

Article continues after the ad

Het gezin blijkt gek te zijn op bordspellen. "Die spelen we veel met de kinderen. Monopoly is een favoriet, al worden sommige mensen behoorlijk boos als ze verliezen."

William onthulde verder dat zijn favoriete kerstfilm Elf uit 2003 is en dat hij elk jaar kijkt naar Will Ferrell als Santa's hulpje Buddy. Wat een Elf on a Shelf is wist hij dan weer niet "maar ik zou er best eentje thuis willen hebben.'

Wat hij ook niet heeft, is een Lamborghini: "Fiona, I wish! Ik zou dolgraag een Lamborgini hebben. Een grote, felgele Lamborghini. Maar die heb ik jammer genoeg. Ik zal ervoor moeten sparen, voor als ik ouder ben."

Verder verklapt hij van schaatsen te houden "maar ik ben er niet erg goed is. Het ziet eruit als een hert op het ijs, het is niet fijn om naar te kijken, maar ik vind het wel heel leuk om te doen."

Kerst staat ook bij de Cambridge'jes in het teken van eten. "Ik eet altijd veel met kerst," zegt William. "Er is altijd nog wel ruimte in mijn maag voor een extra stukje kalkoen, worst of wijn. Ik hou van spruitjes, het is belangrijk om groenten te eten."

Over wat hij als kerstcadeau zou willen hebben had hij nog niet zo nagedacht. "Ik ben drukker met wat mijn kinderen willen, maar het zou mooi zijn als mijn favoriete voetbalteam Aston Villa de wedstrijd op Tweede Kerstdag wint."

De Queen tijdens haar kerstspeech in 2020

De grote kerstlunch op Windsor Castle, waarvoor de Queen zo'n vijftig familieleden had uitgenodigd, is afgeblazen vanwege het stijgende aantal covid-besmettingen in Engeland.

(c) The Royal Family 

Als het aan haar eerder dit jaar overleden man Philip had gelegen was de familielunch jaren eerder al geschrapt. Margaret Bullard, vrouw van de voormalig Britse ambassadeur Bonn, vroeg hem ooit of hij zin had in kerst. "Je maakt een grapje toch?' was Philips reactie. "Het betekent proberen te voorkomen dat de kleinkinderen elkaar afmaken of het meubilair mollen en optreden als relatietherapeut voor hun ouders." Royals? They're just like us!

Koningin Elizabeth zal de kerstdagen wel zoals gewoonlijk op Sandringham doorbrengen en daar het gezelschap krijgen van wat kinderen en kleinkinderen, maar niet allemaal tegelijk: het wordt een 'blokjeskerst' binnen de adviezen.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in