Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prins Philip's uitvaart: afscheid in St. George's Chapel

Besloten begrafenis op Windsor Castle. Een week van rouw is vandaag afgesloten met de begrafenis van prins Philip, de man van koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk. A montage to commemorate the extraordinary life of The Duke of Edinburgh, made unique by its sheer breadth of experience, a...

Prins Philip's uitvaart: afscheid in St. George's Chapel

Besloten begrafenis op Windsor Castle.

Een week van rouw is vandaag afgesloten met de begrafenis van prins Philip, de man van koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk.

Hij overleed op 9 april 2021 op 99-jarige leeftijd.

Hoewel het geen staatsbegrafenis betrof, werd er toch het nodige ceremonieel van stal gehaald, zodat het best nog 'groots' voelde, met dank aan Philips connecties met defensie.

In de kern was het echter toch vooral een intieme familie-uitvaart (hier arriveert geliefde schoondochter Sophie, de gravin van Wessex), waarbij een zeer geliefde patriarch naar zijn laatste rustplaats werd gebracht. Hij is alom geprezen om zijn 'niet aflatende loyaliteit aan de Queen. 

De Queen deelde gisteravond deze nooit eerder gepubliceerd foto van prins Philip en haarzelf op Balmoral. Hij is in 2003 geschoten door gravin Sophie op de top van de Coyles van Muick in Schotland. Ze wilde er iedereen mee bedanken die herinneringen aan haar man heeft gedeeld en meeleeft met de Windsors.

De ceremonie

De hertog van Edinburgh bepaalde grotendeels zelf hoe zijn uitvaart eruit moest zien. Die begon met het verplaatsen van de kist van de privékapel naar de Inner Hall van Windsor Castle.