Ze groeien ze mooi, daar in Denemarken.

Prins Nikolai van Denemarken (22) werkt al een tijd met veel succes als model. Nu mag hij een groot wapenfeit op zijn CV bijschrijven: zijn eerste Vogue-cover. 

Niet de Amerikaanse versie, maar Vogue Scandinavia, maar dan nog: een man op de cover van Vogue is vaak toch een unicum. Maar voor een prins maken ze natuurlijk graag een uitzondering.

Nikolai is sowieso een veel gevraagd model. Tijdens Paris Fashion Week liep hij mee in de show van het Deense Rains. Op de cover van Vogue draagt hij Dior, waar hij een van de vaste gezichten van is.

Article continues after the ad

Nikolai is de oudste zoon van prins Joachim en zijn eerste vrouw Alexandra. Hij werkt al vier jaar als model, en is een vaste gast op verschillende fashion weeks. Met Parijs heeft hij bijzondere banden, niet alleen door Dior en Fashion Week, maar ook door zijn vader die bij de Deense ambassade in Parijs werkt.

Zijn tweede vrouw, prinses Marie, werd geboren in Parijs. Ook zij werkt momenteel voor de ambassade. Het gezin woont daardoor al een tijdje in Parijs. Nikolai en broer Felix, wiens moeder nog altijd in Denemarken woont, verdelen hun tijd over beide landen.

Momenteel doet de prins een semester in Frankrijk. Over zijn schooltijd in Parijs zegt Nikolai in Vogue: "Mijn klasgenoten weten niet wie ik ben, en geven er ook niets om. Dat is heel fijn. Ik kan hier nog meer mezelf zijn."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in