Prins Joachim, met links zijn vader prins Lorenz en rechts zijn zus Louisa Maria
Prins Joachim, met links zijn vader prins Lorenz en rechts zijn zus Louisa Maria

De zoon van prinses Astrid blijkt corona te hebben.

Oh dear. Prins Joachim van België, zoon van prinses Astrid, de zus van koning Filip, verbleef de afgelopen maanden bij zijn ouders in België, in Villa Schonenberg in Laken. Zondag 24 mei vloog hij vanuit Brussel naar Madrid, waar hij volgens de officiële regels twee weken in quarantaine had gemoeten.

In plaats daarvan treinde hij door naar Cordoba, waar zijn vriendin Victoria Ortiz vandaan komt. Daar bezocht hij een illegaal feest bij vrienden thuis en werd prompt positief getest op corona. Hij heeft 'milde symptomen' en zit momenteel alsnog in quarantaine.

Volgens de Spaanse autoriteiten waren er 27 gasten aanwezig, maar dat aantal is nog niet helemaal duidelijk. Hij zou 27 contacten hebben doorgegeven aan de contact-tracers, maar die hoeven niet allemaal op het feest te zijn geweest.

Article continues after the ad

Joachim moest naar verluidt in Spanje zijn om stage te lopen bij een bedrijf. Dat zou verklaren waarom hij België mocht verlaten. Reizen voor het werk, worden beschouwd als essentiële verplaatsingen. Maar misschien dat De Vriendin te Cordoba ook lokte? 

UPDATE 31 MEI 2020 

De prins heeft inmiddels gereageerd op zijn uitglijder: "Ik bied mijn excuses aan voor het niet-respecteren van alle quarantainemaatregelen tijdens mijn reis. In deze moeilijke tijden wilde ik niemand beledigen. Ik heb grote spijt van mijn daden en zal de consequenties dragen. Joachim van België.”

UPDATE 1 JUNI 2020

En dit zijn prins Astrid en prins Lorenz een dag later, toch wel een béétje gegeneerd vanwege hun zoon. 

Foto (c) Getty Images, PPE Agency 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in