The Artist formerly known as Prince.

Prins Harry is even in Engeland voor wat charitatieve zaken én een momentje met Bon Jovi met wie hij de single 'Unbroken' heeft opgenomen. Dat is dit jaar de soundtrack van het Invictus Games Choir; alle opbrengsten gaan naar gewonde veteranen.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I said I’ll give it a shot...[Sound On 🔊] • Stay tuned for more to come later... #WeAreInvictus

Een bericht gedeeld door The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) op

De rocker en de man die geen prins meer wil worden genoemd troffen elkaar in de Abbey Road studio…

…en pakten daarbuiten uiteraard ook even hun Beatlesmomentje op de beroemde zebra.

Dat de relatie met Buckingham Palace nog niet helemaal verzuurd is, bleek uit het feit dat toeristen die bij Buckingham Palace keken naar het wisselen van de wacht daar werden getrakteerd op een medley van Bon Jovi hits als Livin' on a Prayer en It's My Life.

Harry legt op 31 maart voorlopig al zijn royal taken neer, dan begint de 'overgangsperiode' van een jaar waarin Meghan en hij financieel zelfstandig willen proberen te worden. Het verloopt vooralsnog niet heel soepel, met gedoe over de handelsnaam Sussex Royal en discussies over de kosten van de beveiliging van de Sussex'jes.

Canada, waar ze momenteel wonen, laat het stel op dit moment nog beveiligen door de Canadese politie. Het land heeft laten weten daar op 1 april mee te stoppen: het is te begrotelijk en bovendien hebben Meghan en Harry dan niet meer de status waarvoor internationaal 24/7 beveiliging geldt.

Het stel laten beveiligen door de Britse politie betekent eigenlijk dat de Britse belastingbetaler dan zou dokken voor een setje dat niet meer als royals werkt en niet langer in Engeland woont: dat ligt zéér gevoelig. De enige oplossing is dat de hertog en hertogin van Sussex zelf hun beveiliging gaan betalen (behalve als ze in Engeland zijn of de Queen vertegenwoordigen, natuurlijk). Dat is is echter zeer kostbaar en wordt geschat op 20 miljoen pond per jaar. Voor dat bedrag zullen er heel wat spreekbeurten moeten worden gegeven.

Foto's (c) Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in