Hoe is het met de andere royal corona's?

Prins Christian van Denemarken (15), tweede in lijn voor de Deense troon, is weer boven water. Hij testte eerder deze maand positief voor covid-19 en zat, zoals dat ter plekke verplicht is, twaalf dagen in zelfisolatie.

Article continues after the ad

De rest van de familie – v.l.n.r. prinses Isabella, prins Vincent, prins Christian, kroonprins Frederik, prinses Josephine, kroonprinses Mary – werd ook getest maar bleek het virus niet te hebben.

Ook met de andere royal coronabesmettingen lijkt het met een sisser af te lopen. Kroonprins Charles had milde klachten, prins William was er naar eigen zeggen wat beroerder van. Beiden gingen in zelfisolatie en herstelden. 

Prins Carl Philip en prinses Sofia gingen in november in zelfisolatie met hun gezin, na allebei positief te zijn getest. Beiden hadden milde symptomen en zijn inmiddels weer aan het werk. 

Prinses Michael van Kent raakte in november besmet. Volgens haar woordvoerder Simon Astaire was ze er behoorlijk ziek van "met extreme moeheid en steeds terugkerende koorts" maar is ze inmiddels aan de beterende hand. Ze is echter nog niet buiten haar appartement in Kensington Palace gespot;  haar man prins Michael ging 14 dagen in zelfisolatie en testte negatief op de ziekte.

Prins Albert van Monaco raakte in maart besmet en ging in zelfisolatie in het paleis. "Mijn symptomen zijn te vergelijken met griep," zei hij. "Ik denk dat ze redelijk mild zijn. Een beetje koorts, een beetje hoesten, een beetje verstopt. De longontsteking die ik een paar jaar geleden had, was erger." Na krap veertien dagen herenigde hij zich weer met zijn gezin. 

Ook zijn oudste dochter Jazmin Grace raakte besmet, zij was er behoorlijk ziek van...

...en kreeg te maken met een terugval. 

Karl von Habsburg, aartshertog van Oostenrijk (2de van rechts), was de eerste royal die positief werd getest op het virus. Na drie weken quarantine mocht hij weer aan de slag en is sindsdien een wandelende reclame voor zijn landgenoten, om zich aan de richtlijnen te houden. Deze foto is van juli 2020, toen zijn dochter Eleonore trouwde met racer Jerome d'Ambrosio.  

Prinses Claire van België, hier met haar man prins Laurent in betere tijden, was er ook behoorlijk erg aan toe, maar werd al voor iets anders behandeld, zodat haar weerstand niet optimaal was. Saoedi-Arabië spande de kroon: van de zeer uitgebreide koninklijke familie daar raakten meer dan 150 mensen besmet. 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, The Royal Family

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in