Pakt de hertog van York de spotlights?

Met het overlijden van prins Philip eindigde vorige week ook heel abrupt de radiostilte van zijn zoon, prins Andrew. Die na zijn Epstein-schandaal zijn job als senior royal opgaf en zich terugtrok uit de openbare wereld.

Extra makkelijk in COVID-tijden, maar al snel gingen er geruchten dat Andrew graag zijn rentree zou willen maken. En nu zijn vader is overleden, zou hij die wens kracht bij zetten.

“Zijn overlijden laat een enorme leegte bij mijn moeder achter”, vertelde de hertog van York afgelopen zondag tegen Britse media na afloop van een kerkdienst op het terrein van de Royal Lodge in Windsor. “We ervaren allemaal een groot verlies, maar tegelijkertijd zijn alle eerbetonen prachtig. Prins Philip was een bijzondere man, ik hield van hem.” 

Article continues after the ad

Weer een prominente rol

Ook sprak hij over het steunen van zijn moeder. So far so normal dus, zeker van the favourite, maar zo schrijft royaltywatcher Dan Wootton in de Daily Mail: “Hij hoopt na de begrafenis van Philip weer een prominente rol te kunnen opnemen als senior royal."

Daar denken overigens meer kenners zo over, zeker nu Andrew niet voor een gepende verklaring koos, maar echt op televisie verscheen.

Wootton: "Ik heb van insiders binnen het paleis gehoord dat Andrew hoopt dat het publiek meer sympathie voor hem zal krijgen nu hij zijn vader verloren heeft. Hij zal ook te zien zijn tijdens de begrafenis. Rouwend, naast de rest van zijn familie: als één front. Na die dag hoopt hij zijn rol als senior royal weer op te pakken."

Tijd heelt alle wonden?

Daar zijn adviseurs het niet allemaal mee eens, maar achter de schermen zou al een tijdje gewerkt worden aan een waar comebackplan. 

“In zijn hart gelooft hij dat tijd alle wonden heelt”, zo quote Wootton een paleisbron zelfs. “Hij is ervan overtuigd dat hij ooit weer zijn normale leven kan hervatten.”

De tijd zal het leren.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in