Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Primeurtje: Charles en Camilla in Griekenland

Het eerste internationale royal bezoek in een jaar tijd!  Door de pandemie liggen de royal diplomatieke betrekkingen al zo'n jaar stil. Wat het des te opmerkelijker maakt dat de oude garde deze routine doorbreekt: kroonprins Charles en zijn vrouw Camilla – beiden ingeënt, hij heeft bovendien coro...

Primeurtje: Charles en Camilla in Griekenland

Het eerste internationale royal bezoek in een jaar tijd! 

Door de pandemie liggen de royal diplomatieke betrekkingen al zo'n jaar stil. Wat het des te opmerkelijker maakt dat de oude garde deze routine doorbreekt: kroonprins Charles en zijn vrouw Camilla – beiden ingeënt, hij heeft bovendien corona gehad – zijn voor een kort bezoek afgereisd naar Griekenland.

Je kunt je afvragen of dit onder een essentiële reis valt, maar vooruit – verrukkelijk om weer eens een royal op een vliegveld te zien. Camilla had een sterke start in een blauw met witte jurk van Fiona Clare (kleuren van de Griekse vlag) en een cape van Anna Valentine die knipoogde naar Griekse klederdracht #diplomaticdressing.  

Het stel is in Athene voor de festiviteiten rond de tweehonderdste verjaardag van de Griekse revolutie en het uitroepen van de onafhankelijkheid. "Premier Kyriakos Mitsotakis rekende op de aanwezigheid van de Britse troonopvolger, alsmede de komst van de presidenten van Rusland en Frankrijk," zegt royaltykenner Hans Jacobs. "Deze drie landen hebben de Grieken destijds geholpen zich los te maken uit het Ottomaanse rijk. De presidenten laten echter verstek gaan."

"De Grieken kwamen in 1821 in opstand tegen het Ottomaanse bewind dat het land al sinds het einde van de vijftiende eeuw controleerde. Ze kregen deels steun van de Europese grootmachten die elk zo hun reden hadden om de Ottomaanse invloed op de Balkan in te perken. De strijd om onafhankelijkheid duurde uiteindelijk tot 1832, maar de Grieken houden de begindatum van de opstand aan als hun onafhankelijkheidsdag." Constantine, de laatste koning van Griekenland, en zijn vrouw Annemarie (zusje van koningin Margrethe van Denemarken), maken geen deel uit van de viering. Ze wonen als burgers in het land. 

Het bezoek van de kroonprins en de hertogin van Cornwall gaat met de gebruikelijke fanfare én mondkapjes gepaard. Ich dien (Ik dien) is de wapenspreuk van de Prins van Wales.

Voor het diner droeg ze een lichtblauwe zijden jurk, aan de snit te zien ook van Anna Valentine.  

En nu willen wij óók een gouden mondkapje. 

En Charles refereerde in zijn speech nog even aan zijn oma, opa en zijn vader, die allemaal Griekse roots hebben. 

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in