Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat vier van de vijf populairste paleizen van Europa in handen van de Britse royals zijn. Dus je weet waar je heen moet deze zomer.

Celebrity Cruises ging op onderzoek uit en bekeek naar welke Europese paleizen het meest gezocht werd op Google én hoeveel foto's er van die paleizen werden geplaatst op Instagram. Daar kwam vooral Britse glorie uit (de Nederlandse paleizen, hoe mooi ook, haalden de top tien niet). Dit is de top vijf.

Article continues after the ad

Op 5: Hampton Court Palace

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door PR (@pgbr53) op

Een plaatje aan de Thames, niet ver van Londen. Vooral bekend als thuis van koning Henry VIII en zijn in totaal zes vrouwen. Als bezoeker kun je er het hele jaar door terecht voor een dosis geschiedenis en royal-vibes.

Op 4: Versailles

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MEGAN (@meganeusey) op

Net buiten Parijs, en groter dan groot: dit beroemde thuis van de koningen van Frankrijk trekt elk jaar miljoenen bezoekers aan met zijn opulentie en prachtige tuinen.

Op 3: Windsor Castle 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TOWN&COUNTRY (@townandcountrymag) op

Door de bruiloft van Harry en Meghan (en hun intrek in het nabijgelegen Frogmore House) is Windsor Castle ineens populairder dan ooit. Je rijdt er vanaf Londen in anderhalf uur naartoe.

Op 2: Kensington Palace

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Giulio Zanieri (@giulio_zanieri) op

Het woonpaleis van menig Windsor, onder wie William, Kate en hun drie kindjes. Harry en Meghan woonden er ook een tijdje, en prinses Diana noemde het vroeger thuis. Het ligt middenin Londen (in Hyde Park), maar is een stuk rustiger om te bezoeken dan Buckingham Palace.

Op 1: Buckingham Palace

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Beatriz Viana (@bia.viana) op

De grande dame van de paleizen gaat in de zomer een paar maanden deels open voor bezoek, en die tickets lopen altijd hard. Maar zelfs als bezoekers er niet in kunnen, gaan ze naar het paleis voor de wisseling van de wacht, of gewoon om een foto van de imposante poort en The Mall te maken. Buckingham Palace is een icoon.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in