Koningin Elizabeth, Anna Wintour en Angela Kelly in 2018
Koningin Elizabeth, Anna Wintour en Angela Kelly in 2018

Angela Kelly geniet het volste vertrouwen van koningin Elizabeth.

Koningin Elizabeth geeft nooit interviews en is het levende voorbeeld van het motto 'Never Complain, Never Explain'. Er is echter één persoon die ze vertrouwt met eens het een en ander vertellen over het dagelijks leven van de Queen paleisleven en dat is Angela Kelly (64), haar  persoonlijke assistent en al bijna dertig jaar een vertrouweling.

Kelly komt binnenkort met een heruitgave van haar boek The Other Side of the Coin. Het boek, over het Britse paleisleven, bevat straks een extra hoofdstuk over Windsor Castle tijdens de coronacrisis. Ook komt het overlijden van prins Philip aan bod, heeft uitgeverij HarperCollins bekendgemaakt.

Article continues after the ad

Tijdens de coronacrisis hielp Kelly, die ooit begon als haar kleedster, Elizabeth met veel meer dan haar kleding. Zo knipte en verzorgde ze het haar van Elizabeth 'waarbij het gebruikelijke protocol niet kon worden gevolgd'.

Hoe close ze zijn, blijkt wel uit het feit dat Kelly precies weet waar ze extra lagen voering moet aanbrengen om de impact van zware decoraties in avondkleding te verminderen en dat Angela nieuwe schoenen voor HM inloopt, zodat die wat soepeler lopen. Dan ben je echt dedicated.  

De ge-update versie met het nieuwe hoofdstuk komt op 12 mei uit, net voor de Platinum Jubilee ter ere van het 70-jarig regeringsjubileum van de Queen.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in