Kwart miljoen eraf!

Mocht je altijd al een eigen jacht gehad willen hebben, dan weten wij een leuk koopje voor je. Koning Albert en koningin Paola van België hebben de prijs van hun boot de Alpa IV verlaagd met een kwart miljoen! Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Eerst zou de luxejacht 1,95 miljoen euro moeten opleveren, nu is dat 'nog' maar 1,7 miljoen. De boot staat namelijk al sinds de zomer van 2021 te koop en tja...

Alpa? Alma?

Voor dat zachte prijsje (denken we, we zitten niet zo goed in de actuele prijsvoering van jachten moet eerlijk gezegd worden) koop je een Royal Boot die tien jaar lang gebruikt is door het voormalig koningspaar van België en ze ooit in 2009 4,6 miljoen euro gekost heeft, dus het klínkt wel als een goede koop.

Article continues after the ad

De laatste jaren gingen ze er steeds minder op uit, dus willen ze er nu van af. De naam Alpa is een samenvoegsel van de voornamen van de koning en koningin, Albert en Paola. Daardoor lieten Willem-Alexander en Máxima zich kennelijk lekker inspireren voor hun laatste bootaanschaf: in Griekenland dobbert tegenwoordig de Alma.

Volop ophef

Als je denkt dat er in Nederland ophef was om het plezierbootje van de koning, dan ken je de Belgen trouwens nog niet. Toen de toen nog koning de boot in 2009 kocht, was daar al direct veel om te doen. De economische crisis woedde, hij had net in een toespraak kritiek geleverd op hoe materialistisch de samenleving was geworden.

En dan probeerde hij er ook nog een bootje-van-de-zaak van te maken. Koning Albert probeerde de kosten voor onderhoud (geschat op 230.000 euro per jaar, je zou er haast van gaan twijfelen) en brandstof door te berekenen aan de Belgische staat, maar dat stak de regering een stokje voor. Wel wist Albert de Alpa te registreren als militair vaartuig, wat hem onder andere de BTW scheelde.

Enfin: niet zo gek dat de Alpa nu weg moet. Dat het er niet eerder van is gekomen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in