Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deense royals pakken hun Taj Mahal momentje

Elke zichzelf respecterende royal die India bezoekt en in de buurt van Agra is, gaat even langs bij de Taj Mahal. Zo ook Frederik en Mary van Denemarken.

Oranjes: straks ook een Taj Mahal momentje?

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken zijn momenteel op bezoek in de Republiek India. En wie India en royals zegt, zegt 'Taj Mahal Fotomoment', kijk maar.

Getty images

Kroonprinses Victoria van Zweden was er in 2008...

Getty Images

...en haar ouders koning Gustaf en koningin Silvia waren er in 1993.

Getty Images

De zuiderburen, in 2017. Filip en Mathilde hadden er echt schik in. 

Getty Images

Jetsum Pema, koningin van Bhutan, in 2011, niet op haar gezelligst. 

Getty Images

De hertogin en hertog van Cambridge reisden er in 2016 een eindje voor om...

Getty Images

...al werd het door de steigers niet helemaal een sprookjesplaatje. 

Getty Images

Kroonprinses Mette-Marit en kroonprins Haakon van Noorwegen waren er in 2006 en je ziet wat een vleugje rood voor het geheel doet. 

Getty Images

De Queen, in 1961. Altijd lastig, op bezoek in een ex-kolonie. 

Getty Images

En misschien wel het beroemdste royal Taj Mahal-moment: prinses Diana, moederziel alleen bij het beroemdste liefdesmonument ter wereld, omdat Charles andere dingen wilde doen. Dit was de foto waarmee ze de wereld duidelijk maakte dat hun huwelijk echt voorbij was.

De Taj Mahal is een tot de verbeelding sprekend monument in Agra. Heel happy is de plek niet: het is een mausoleum voor Mumtaz Mahal, die in 1631 in het kraambed overleed. Haar man Shah Jahan liet het voor haar bouwen en is er later zelf ook bijgezet. Het symmetrische gebouw wordt gezien als een romantische ode aan de liefde.

Foto's © ANP, Getty Images, BSR Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in