Koning Filip en koningin Mathilde, 2017
Koning Filip en koningin Mathilde, 2017

Het zou hét plaatje van het staatsbezoek opleveren.

Van 14 tot 18 oktober brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek aan de Republiek India. En wie India en royals zegt, zegt 'Taj Mahal Fotomoment'. Nu is het een enorm land, zodat het er niet altijd inzit, maar de Oranjes bezoeken New Delhi, Mumbai en de staat Kerala. En Agra, waar de Taj Mahal zich bevindt, ligt niet zo gek ver van New Delhi, dus de kans zit er in dat ze deze royal traditie voortzetten, zoals ook veel collega's al deden, kijk maar.

Article continues after the ad

Kroonprinses Victoria van Zweden was er in 2008...

...en haar ouders koning Gustaf en koningin Silvia waren er in 1993.

De zuiderburen, in 2017. Filip en Mathilde hadden er echt schik in. 

Jetsum Pema, koningin van Bhutan, in 2011, niet op haar gezelligst. 

De hertogin en hertog van Cambridge reisden er in 2016 een eindje voor om...

...al werd het door de steigers niet helemaal een sprookjesplaatje. 

Kroonprinses Mette-Marit en kroonprins Haakon van Noorwegen waren er in 2006 en Máxima, als je meeleest: je ziet wat een vleugje rood voor het geheel doet. 

De Queen, in 1961. Altijd lastig, op bezoek in een ex-kolonie. 

En misschien wel het beroemdste royal Taj Mahal-moment: prinses Diana, moederziel alleen bij het beroemdste liefdesmonument ter wereld, omdat Charles andere dingen wilde doen. Dit was de foto waarmee ze duidelijk maakte dat hun huwelijk echt voorbij was.

De Taj Mahal is een tot de verbeelding sprekend monument in Agra. Heel happy is de plek niet: het is een mausoleum voor Mumtaz Mahal, die in 1631 in het kraambed overleed. Haar man Shah Jahan liet het voor haar bouwen en is er later zelf ook bijgezet. Het symmetrische gebouw wordt gezien als een romantische ode aan de liefde.

Foto's © ANP, Getty Images, BSR Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in