De Windsors dreigen bij de BBC met een boycot.

Het was een wisselvallig jaar voor de Windsors en de BBC. Aan de ene kant was er veel gedoe om die Panorama-documentaire van Diana. Aan de andere kant was er de docu over het leven van prins Philip waarvoor bijna alle royals plaatsnamen voor de camera's van de zender.

Maar het lijkt er nu op dat de Britse royal family en de zendergigant het jaar in mineur gaan afsluiten. Er is namelijk veel gedoe over een tweedelige documentaire die vanaf vanavond te zien is (ook in Nederland).

Article continues after the ad

Geen inzage

The Princes and the Press, over prinsen William en Harry dus, onderzoekt de relatie tussen de prinsen en de media. En daar zou de familie less than pleased over zijn. Zozeer zelfs dat de koningin, prins Charles én prins William samen dreigen niet meer mee te werken aan toekomstige projecten. 

Het probleem is niet zozeer de inhoud als wel het feit dat de inhoud binnen de paleismuren nog niet gezien is. De BBC weigert het programma, gemaakt door een bekende republikein, voor inzage te overleggen. Dat zijn ze wel gewend, binnen de royal family.

Over elkaar gelekt

"Daar zijn ze boos over, dat niemand op het paleis de documentaire heeft gezien", deelt een paleisbron met de Daily Mail. Waarom is ook wel duidelijk: het verhaal gaat dat de docu probeert aan te tonen dat de twee broers, of hun werknemers, actief dingen over elkaar hebben gelekt tegen de media.

Of dat waar is, dat zien we pas vanavond, tegelijk met de royals zelf dus. 

Wil je het meebeleven, dan zorg je dat je vanavond om 22.00 uur Nederlandse tijd klaar zit met BBC op je scherm. Deel twee volgt een week later.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in