Eén hoofdstuk van seizoen 5 ligt in elk geval al vast.

Het nieuwe seizoen van The Crown kan ons niet vroeg genoeg komen, maar helaas: de opnames zijn nog niet eens begonnen. Wel krijgen we van setbronnen alvast iets om naar uit te kijken: de scripts liggen al klaar, en ook Dat Interview komt uitgebreid aan bod.

Het gaat natuurlijk om het BBC Panorama-interview van prinses Diana met journalist Martin Bashir dat de laatste tijd weer volop in het nieuws is en momenteel wordt onderzocht.

Article continues after the ad

Volgende maand beginnen de opnames

Een bron op de set van The Crown deelt met de Britse Telegraph: “De scripts van de vijfde reeks zijn al helemaal klaar. Het gesprek dat Diana had met BBC-journalist Martin Bashir, waarin ze openhartig sprak over haar huwelijksproblemen met prins Charles, komt daarin ook aan bod." De opnames moeten volgende maand van start gaan, met een verwachte releasedatum eind 2022.

Veel eerder verwacht de BBC het onderzoek naar het shock-interview af te ronden, misschien deze week nog. Charles Spencer, de broer van Diana, drong aan op dat onderzoek. Hij zegt dat de BBC hem heeft misleid om zijn zus te overtuigen om deel te nemen aan een openhartig interview (het drie-in-ons-huwelijk-interview dus).

Dit zijn de Diana en Charles van seizoenen 5 en 6 van de Netflix-hit

Nasleep

Volgens Spencer kreeg hij vervalste documenten te zien waaruit bleek dat Diana bespioneerd werd door haar personeel. In 2996 bleek al dat er sprake was van vervalsingen, maar toen concludeerde de BBC dat Bashir en de redactie van het programma 'geen fouten hadden gemaakt'.

Nu wordt onderzocht of het gebruik van vervalste documenten tóch een schending was van de redactionele richtlijnen. Waarmee het interview dus wéér vol in de aandacht staat. Die nasleep zal allemaal niet te zien zijn in The Crown, maar de implosie van het huwelijk tussen Charles en Diana natuurlijk wél.

Het script van die aflevering schrijft zichzelf, zou je zeggen.

Beeld: Netflix/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in