Wat doe je als je wordt verdacht van onsmakelijke en onwettige activiteiten, door je familie uit al je functies bent gezet, wereldwijd kritiek krijgt omdat je niet meewerkt aan een FBI-onderzoek en zelfs op de golfbaan met den nek wordt aangekeken?  

In het geval van prins Andrew (61) richt je dan een bedrijf op met Harry Keogh, een voormalige bankier die in opspraak kwam na beschuldigingen over aanranding. Daardoor zag de man zich gedwongen om zijn ontslag in te dienen.

Article continues after the ad

De investeringsfirma, die in juni vorig jaar al in het leven werd geroepen, kreeg de naam Lincelles, vernoemd naar een strijd in de 18de eeuw waarin de Duke of York de Engelsen aanvoerde tegen de Fransen. Het privébedrijf zou niet verplicht zijn om inkomsten en andere info over hun financiën te delen met het publiek, iets wat de heren goed zal uitkomen. Andrew heeft een groot netwerk overgehouden aan zijn jaren als 'handelsambassadeur', waarbij hij ook gewoon aan tafel schoof met potentaten en scharrige types, dus het is bij voorbaat al Risky Business.  

Andrew en Harry Keogh (tweede van links) zijn al lang met elkaar bevriend. Die laatste was zelfs te gast op het huwelijk van Andrews dochter Eugenie, in 2018. Sinds die tijd zijn beide mannen in opspraak gekomen wegens beschuldigingen rond seksueel geweld. Andrew wordt door twee vrouwen beschuldigd van verkrachting, en de dames in kwestie beweren ook dat hij betrokken is bij het Epstein-schandaal. 

'Hij heeft hen ongepast aangeraakt, maakte ongepaste opmerkingen en kwam vaak dronken naar het werk'

Keogh werd dan weer beschuldigd door enkele jonge vrouwen die in dienst waren bij de Coutts bank, waar Harry een hoge functie had. “Hij heeft hen ongepast aangeraakt, maakte ongepaste opmerkingen en kwam vaak dronken naar het werk”, stond er te lezen in de aanklacht. “Een 20-jarige medewerkster verklaarde dat hij haar kruis aanraakte in het bijzijn van andere werknemers, om daarna te zeggen ‘ik zou je mee naar huis nemen, als ik kon’.” 

Andrew werd op non actief gezet als werkende royal en Keogh moest zijn ontslag indienen voor de keuze in zijn plaats gemaakt werd. Hoewel Andrew droomt van een royal comeback, is die kans verwaarloosbaar. Ook omdat zijn oudere broer kroonprins Charles aanstuurt op een kleine, gestroomlijnde koninklijke familie, om belastinggeld te besparen. Door samen een investeringsbedrijfje te beginnen, hopen zowel Andrew als Harry opnieuw wat fondsen te verwerven. Als dat maar goed gaat…

Foto's (c) Getty Images, PA Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in