De storm rondom zijn connectie met Jeffrey Epstein woedt nog altijd door, maar nu wordt prins Andrew óók nog eens gelinkt aan een tweede foute miljardair.

Waar rook is, is vuur. Geen wonder dus dat de Britse media de laatste tijd stevig aan het graven zijn naar verhalen over prins Andrew. Die er natuurlijk niet héél lekker op staat, door zijn associatie met Jeffrey Epstein. The Daily Telegraph meldde zaterdag dat de prins ook gelinkt wordt aan een andere van verkrachting beschuldigde zakenman.

Article continues after the ad

De Fins-Canadese modemagnaat Peter Nygård wordt momenteel door meerdere vrouwen beschuldigd van verkrachting van minderjarigen. En nu beweert de krant bewijs te hebben dat de hertog van York ook bij hem ooit logeerde, op de Bahama's in dit geval. Dat was in het jaar 2000, samen met toen nog vrouw Sarah Ferguson én hun twee dochters.

Peter Nygård in 2015 op de rode loper

Natuurlijk is niet bekend of Andrew wist wat er zich in dat huis nog meer afspeelde, of Nygård schuldig is en of Nygård in die tijd al 'actief' was. Zijn beschuldigingen stammen van tussen 2008 en 2015, toen hij in elk geval tien vrouwen naar de Bahama's zou hebben gelokt door ze een modellencarrière te beloven. Daarna zou hij ze gedwongen hebben seks met hem te hebben.

De rechtszaak tegen Nygård gaat zich de komende weken afspelen in New York. Eén ding is zeker: Andrew had zonder dit nieuws gekund. 

Beeld: ANP/BrunoPress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in