En ze hebben er nogal eens een staatsbanket! 

Oh, de Zwoyals – zo heerlijk gul met tiaramomentjes en baljurken! En met galadiners voor inkomende staatshoofden, de regering, maatschappelijke hotemetoten...

... de Bernadottes hebben niet echt een prangende reden nodig om het antieke tafelzilver weer eens te luchten.

Article continues after the ad

Gisteren was het bezoek van de Finse president reden voor weer eens een avond op chic. Koningin Silvia droeg een Georg et Arend japon die de Letizia heet.

Het origineel is blauw, HM liet hem in roze maken (en het deel onder de pelerine iets ophogen om de orde beter te laten uitkomen).

Erbij de King Edward VII Ruby Tiara.

Kroonprinses Victoria was in het blauw met plissés en daarbij een indrukwekkende hoeveelheid witte diamanten – je zou er een knipoog naar de Finse vlag in kunnen zien. De jurk is van Jennifer Blom, de clutch van Anya Hindmarch...

...en ze draagt er de Napoleontische tiara bij, van staal en verguld messing, met motieven van veren, bloemen, eikeltjes en bladeren. Het stuk is gemaakt voor Hortense de Beauharnais (1783-1837), destijds koningin van Holland.

En tenslotte prinses Sofia in vlammend rood, een kleur die we niet vaak bij haar zien. De Zetterberg jurk debuteerde in 2018 en vleermuismouwen met splitten zijn momenteel erg populair onder royals, maar de jurk lijkt niet helemaal goed te zitten. Het is vooral jammer dat de tule die de onderkant van de rok het zeemeerminmodel moet geven zo aftekent.

Toen ze hem in 2018 naar de Nobelprijzen droeg, was dat niet het geval.

In beide gevallen op heur hoofd haar trouwtiara, de Palmette, ditmaal betopt met parels. En on the bright side: haar pony-experiment lijkt bijna achter de rug!

Dit is de galerij waar men een vorkje prikte...

... en dit stond er op het menu: koning Carl Gustafs wijnkelder lijkt ons jaloersmakend. 

Foto's (c) Jonas Borg/Kungl. Hovstaterna, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in