Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nagenieten: alle highlights van het royal gala in Oslo

Yep, Märtha Louise had een jurk van haar moeder aan. Voor royalty-lovers was het koninklijke gala ter ere van de 18de verjaardag van prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen een feest. Niet alleen zomaar vier aanstaande koninginnen (en een adorable aanstaand groothertogje) bij elkaar, maar ook tiar...

Nagenieten: alle highlights van het royal gala in Oslo

Yep, Märtha Louise had een jurk van haar moeder aan.

Voor royalty-lovers was het koninklijke gala ter ere van de 18de verjaardag van prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen een feest.

Niet alleen zomaar vier aanstaande koninginnen (en een adorable aanstaand groothertogje) bij elkaar, maar ook tiara-debuten en avondjurken.

De jongedames waren allemaal reuze vertederd door hun peuter-collega ❤️

Maar er was natuurlijk meer te zien. Zoals prinses Elisabeth, die haar moeder als +1 had  meegenomen en iets droeg wat nog het meest weghad van een Quality Street toffee verpakking, maar toch echt van Armani Privé was. Mathilde droeg hetzelfde label. 

En qua tiara gebeurden er interessante dingen bij Elisabeth: áls dit hetzelfde stuk is, staat ie rechtop een stuk beter dan als bandeau.

Maar dit zou ook nog kunnen!

Koningin Máxima koos voor een prachtige Jan Taminiau op repeat en was net als bijna alle andere gasten gebiologeerd door de hal.

Vrijwel iedereen keer even naar boven na binnenkomst: mooi, dat je je na 20+ jaar praal en paleizen nog kan verwonderen.

Ook Amalia waagde even een blik.

En het was dan ook spectaculair!

Ook de andere royal gasten waren mooi gekleed, Victoria van Zweden droeg een jurk van Frida Jonsvens en de Lauwerkrans Tiara.

Oscar van Zweden was de jongste aan tafel, prins Charles had een al eerder gemaakte afspraak met zijn bedje. 

Prinses Ingrid Alexandra, in een Alberta Ferretti van haar moeder, bleek een vlotte spreker te zijn (dit was haar tweede speech in twee dagen). Ze sprak over het klimaat, diversiteit en de gezamenlijke liefde voor Noorwegen: “We are lucky to live in a country that is constantly evolving. Where we trust each other and our authorities. In Norway, we are concerned about climate. We are concerned with diversity. We are concerned with freedom of expression. And most importantly, we are concerned with continuing to find better solutions than the ones we already have. We all have a place in this society. We are different, we have been given different roles, and we know different things. Together we create the Norway we love so much.”

Zoveel liefde!

En de blik van koningin Mathildes als koningin Sonja doorgaat in het Noors is onbetaalbaar.

Er werd gezongen, geklapt en zelfs een dansje gedaan. Oh Noren, never change!

Prinses Martha Louise van Noorwegen droeg een jurk uit de inloopkast van haar moeder, met als liefste accessoire haar verloofde Durek Verrett, die er een stuk relaxter bijliep dan bij het regeringsdiner voor Ingrid Alexandra, dat zijn openbare debuut in de koninklijke familie was. 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in