Wel bezoek, niet 'driving home for Christmas'.

Prinses Charlene van Monaco zal de kerst niet thuis doorbrengen. Wel krijgt ze tijdens de kerstvakantie bezoek van haar twee kinderen en haar man prins Albert.

Dat heeft het Monegaskische paleis laten weten in een verklaring. Charlene verblijft momenteel op een geheime locatie in Zwitserland om te revalideren van een jaar met veel fysieke en mentale tegenspoed.

Article continues after the ad

Vorige maand keerde ze na maanden vanuit haar geboorteland Zuid-Afrika terug naar haar gezin. In Zuid-Afrika moest ze meerdere keren geopereerd worden vanwege een keel-, neus- en oorinfectie. Bij thuiskomst in Monaco bleek dat ze zowel mentaal als fysiek oververmoeid was en daarom vertrok ze naar een kliniek om te herstellen en aan te sterken.

In de verklaring stelt het paleis dat Charlène opknapt, maar dat het "nog een paar maanden kan duren voordat ze volledig hersteld is." Tiens!

Het verblijf van de 43-jarige prinses, hier in betere tijden, leidde tot speculaties over een mogelijke breuk tussen haar en Albert. De koninklijke familie ontkent dat de oververmoeidheid door huwelijksproblemen komt.

Het zijn "verschillende factoren die privé zijn", zei Albert daar eerder over. "Ze was overduidelijk fysiek en mentaal uitgeput. Ze voelde zich overweldigd en kon haar officiële taken, het dagelijkse leven en het gezinsleven niet aan."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in