Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Monaco: Pierre en Beatrice kopen kasteel

'We leiden nu een boerengezinsleven.' Pierre Casiraghi, de jongste zoon van prinses Caroline van Hannover (geboren van  Monaco) en zijn vrouw Beatrice Borromeo hadden kunnen kiezen voor een luxe appartement in Monte Carlo. In Italië hebben de Borromeo's aardig wat onroerend goed. En de Grimaldi's...

Monaco: Pierre en Beatrice kopen kasteel

'We leiden nu een boerengezinsleven.'

Pierre Casiraghi, de jongste zoon van prinses Caroline van Hannover (geboren van  Monaco) en zijn vrouw Beatrice Borromeo hadden kunnen kiezen voor een luxe appartement in Monte Carlo.

In Italië hebben de Borromeo's aardig wat onroerend goed. En de Grimaldi's zitten op hun beurt niet verlegen om woonruimte in New York en Parijs.

Kortom, opties alom. Maar het stel maakt een andere keuze: ze hebben een kasteeltje gekocht op het Franse platteland, waar ze nu met hun zoontjes  Stefano (4) en Francesco (3) wonen.

Pierre en Beatrice zijn al sinds mei 2008 samen. Op 25 juli 2015 trouwden ze voor de wet in Monaco, een week later was het kerkelijk huwelijk op Isola Bella, een van de Borromeïsche Eilanden in het Lago Maggiore.

Isola Bella is van de familie van Beatrice. In 1630 kocht graaf Carlo III Borromeo het eiland, dat hij noemde naar zijn vrouw Isabella, en liet er Villa Borromeo bouwen.

Pierre is een succesvol ondernemer, Beatrice werkt als journalist, maar verdient ook leuk bij als ambassadeur voor luxe merken, dus er was wat te besteden. Het werd het Mons in de Franse Var, niet ver van Grasse, waar vier miljoen euro is betaald voor een middeleeuws kasteel.

Château de Beauregard is geen luxe paleis, maar dat wilde het stel ook niet. In L’ Officiel Monaco vertelde Beatrice dat ze nu vooral een boerengezinsleven leidt. ‘We hebben geiten, koeien, paarden en schapen, die de klok rond verzorging nodig hebben. En ik ben daarop gekleed.’ 

Het kasteeltje was 550 jaar eigendom van dezelfde familie, maar graaf Patrick de Clarens kon het onderhoud niet langer betalen. Pierre en Beatrice kochten het voor de eerder genoemde 4 miljoen euro van hem in 2020, waarna ze het helemaal hebben laten renoveren. Ze wonen er nog maar sinds kort, de foto's zijn van het oude interieur. 

Het kasteel is gebouwd in 1470 met stenen die over waren van de bouw van de kathedraal in Florence...

... een leuke knipoog naar Casiraghi's en Borremeo's Italiaanse roots.

De toenmalige bewoners waren heel populair bij de plaatselijke bevolking en overleefden als een van de weinige adellijke families de Franse Revolutie. 

Pierre heeft zelfs een persoonlijke link met zijn nieuwe woning: zijn over-over-over-overgrootmoeder is er geboren. Zelf woonde hij als kind al jaren in een herenboerderij op het Zuid-Franse platteland met zijn broer Andrea en zusje Charlotte, in Saint-Remy-de-Provence. Daar had hun moeder zich als jonge weduwe terug getrokken na de dood van haar tweede man Stefano Casiraghi.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in