Aldus Pauline Ducruet, de dochter van prinses Stéphanie.

Pauline Ducruet, oudste dochter van prinses Stéphanie van Monaco, is na modestudies in Milaan en Parijs en stages bij Vogue en Louis Vuitton toe aan het ontwerpen van haar derde collectie voor haar eigen uniseks label Alter. "Ik ontwerp voor mensen, niet voor genders," zegt ze. "Ik hou zelf van mannen- en vrouwenmode en wil mijn cliënten de keuze laten."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pauline Ducruet (@paulinedcrt) op

Ducruet werkt en woont normaal gesproken in New York, maar brengt de lockdown thuis in Monaco door, in Villa Clos, het huis van haar moeder, waar ook haar halfzusje Camille nog woont. De kledingkast van haar moeder in de buurt hebben helpt bij het ontwerpen, want Hare Doorluchtige Hoogheid heeft een inspirerende collectie pareltjes uit de nu zo retro-chique jaren tachtig.

Article continues after the ad

"Mijn moeder is mijn persoonlijke stijlicoon," zegt Pauline. "Ze heeft een enorme invloed gehad op hoe ik naar mode kijken, omdat ik als meisje zag hoe ze zich kleedde voor gala's en ik ook nu nog met bewondering kijk naar foto's van haar uit de 1980's. Ze was cool, androgyn en anders."

In ieder geval anders dan de verfijnde elegantie die haar grootmoeder prinses Gracia had en is overgegaan op Pauline's tante, prinses Caroline (links). "Mijn familie heeft een wat formelere stijl," zegt Ducruet, "maar altijd wel erg chic. Dat heeft me ook beslist beïnvloed, maar Alter is wat rauwer en meer geïnspireerd op streetwear."

Stéphanie is haar grootste fan en hijst zich gewillig een in Alterpak om Pauline's modeshows extra glans te geven. Houdt Pauline (links zusje Camille) nog een beetje rekening met wat ze aan haar moeder geeft? "Ze kan alles dragen en durft ook alles te dragen," zegt Ducruet. "Maar het is wel mijn moeder en ze is een prinses, dus ik hou het chic."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in