Koninklijke Streepjes: The Good, The Bad and the Ugly.

De een kiest voor horizontaal, de ander voor verticaal, maar wat royals ook doen met de streep: vrijwel altijd is het een succes. Josine van Modekoningin Máxima heeft de meest opvallende looks voor je op een rij gezet!

Ik heb het haar nog niet zien doen, maar Máxima draagt hier een rok die je echt ein-de-loos kunt combineren. De gele streepjes gaan prima samen met een gele top, de oranje met een oranje top.

Article continues after the ad

Maar nog veel leuker dan de rok vind ik het collier om Máxima’s nek. In de wandelgangen is de accessoire inmiddels omgedoopt tot De Kreeft. Dat behoeft vast geen verdere uitleg.

Deze week werd bekend dat de populariteit van prinses Madeleine letterlijk tot het nulpunt is gedaald. Dat ligt vast niet aan haar looks, want die zijn echt jaloersmakend mooi. Neem bijvoorbeeld deze heerlijke strepenrok van Aje. Het model zou met een verkeerde stof en styling heel tuttig kunnen uitpakken, maar dankzij de krachtige blouse en de heerlijke zee aan lijnen oogt het geheel juist lekker pittig en modern. En de bonuspunten? Die gaan naar haar XXL-oorbellen.

De vlag van Estland heeft drie horizontale lijnen. Blauw, zwart en wit. Toen er een officieel bezoek in Victoria’s agenda kwam te staan, wist de styliste dus wel waar zij moest shoppen: bij Dolce & Gabbana #DiplomaticDressing

Er kan er maar één de koningin van de streepjescode zijn en voor mij is en blijft dat prinses Diana. Of het dessin nou horizontaal, verticaal of diagonaal werd ingezet: het stijlicoon kwam er altijd mee weg. Zeker als ze haar schoenen gebruikte voor een heerlijk tegendraadse touch.

Het is natuurlijk een fabel dat horizontale lijnen dikker maken en verticale slanker. De dikte van de streep is véél bepalender. Lees: dikke strepen maken dikker, dunne strepen maken dunner. Makkelijker kan niet, toch? Met haar ranke postuur maakt Letizia graag gebruik van de stelregel. Zo draagt ze hier een jurk met een brede streep om haar schouders. Zo creëert ze vrij eenvoudig wat volume en daarmee ook wat body.

Dat een streepjesjurk ook een hele moderne disco-look kan opleveren, bewijst Letizia hier. Pailletten van kraag tot zoom, een flinke snuf make-up: zo zien moderne koninginnen er vandaag de dag uit.

Honderd jaar geleden werd de pin stripe vooral gedragen door mannen, maar dat was toen. Anno 2021 kun je als vrouw ook prima op je strepen staan. Meghan Markle geeft ons vast wat inspiratie met deze heerlijke look van Altuzarra...

...en droeg er ook nog een gestreept tasje bij.

Ga je liever voor kort maar krachtig? Dan heeft Meghan ook nog wel een andere optie in haar walk-in closet.

Bij Catherine heeft de French Girl-look een streepje voor. Lees: nautisch shirtje, nautische broek en natuurlijk een flinke bos wapperhaar.

De nautische broek blijkt het ook goed te doen bij Catherines kleurrijke strepenshirt. Of zou het door haar sneakers komen?

Rania, lange tijd de mooiste koningin ter wereld, brengt in haar garderobe graag meerdere klassiekers samen. In dit geval: de streep en de plisseertechniek. Door de ruime hoeveelheid stof wordt de rok geen enkel moment streng, saai of tuttig. Well done!

Strepen kun je natuurlijk laten weven of drukken, maar Claes Iversen pakt het liever grootser aan. Máxima draagt hier een kleurrijke midi-rok van zijn hand, en wie goed kijkt ziet in het lijnenspel ruches, bloemen en borduurwerk

Wie zich niet aan de streepjescode houdt, kan helaas ook op een wandelende streepjescode gaan lijken. Kijk maar. Hier gaat echt alles mis…

Máxima’s look, hoe onflatteus ook, getuigt in ieder geval nog van lef. Mathilde bewijst met deze jas en hoed dat een tuttig totaalplaatje ook tot de mogelijkheden behoort.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in