De Noren zijn zeer zelfredzaam in royal quarantaine.

Niet dat de RIVM-fähige werkbezoeken van koning Willem-Alexander en koningin Máxima niet enorm worden gewaardeerd, maar ze laten toch nog wel wat coronakansen liggen om te laten zien dat ze er a) nog zijn en b) mensen een beetje op te vrolijken.

De Noren doen dat beter: kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit hebben van Skaugum hun eigen mediahub gemaakt die een lief inkijkje geeft in hun leven daar. Zo is minimalisme duidelijk niet hun ding. Moeten de volstrekt niet ergonomische fauteuiltjes met een kussentje wat comfortabeler worden gemaakt bij een videocall. En zijn ze zo slim de laptop iets hoger te zetten, dat de royal neusgaten niet prominent in beeld komen. In de kamer veel portretten van dierbaren, opvallende moderne kunst en een bureau dat traditie uitstraalt, compleet met ganzenveer en inktstel. 

Article continues after the ad

Hier wat meer details: in de vensterbank een foto van zoon Sverre, op het bureau een mooie foto van Haakons vader, koning Harald en als contrast met alle klassieke prullaria óók een doosje met oortjes voor de smartphone.

Ook zetten ze hun kinderen leuk aan het werk: prins Sverre kookte chili inclusief guacamole en crème fraîche…

…en prinses Ingrid Alexandra maakte de foto's.

Kom er maar in, A3 – de Labradors van Oranje kunnen de Doedels van Glücksburg hebben in aaibaarheid! 

Foto's (c) Kungahuset

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in