Meg klimt in de pen.

Naast actrice, filantroop, duchess en ondernemer is Meghan Markle vanaf nu ook auteur. De vrouw van prins Harry komt begin juni met haar allereerste kinderboek, geïnspireerd door de liefde tussen Harry en hun zoontje Archie (die morgen twee wordt).

The Bench heet het boekje, dat draait om de band tussen vader en zoon door de ogen van een moeder. Het schrijfproces was zoals dat gaat met kinderboeken aan de korte kant, de illustraties werden gemaakt door de bekroonde illustrator Christian Robinson.

Article continues after the ad

Marketingtrucje

"Dit boek begon als een gedicht dat ik op Vaderdag voor mijn man schreef, de maand nadat Archie werd geboren", aldus Meghan. "Dat groeide uit tot dit verhaal. Christian en ik werkten nauw samen om de bijzondere band tussen vaders en zoons inclusief vorm te geven. Ik hoop dat dit boek bij elke familie past, hoe die ook is samengesteld."

Slim marketingtrucje: het boekje is niet geschreven door Meghan of Meghan Markle, maar door 'Meghan, the Duchess of Sussex'. Meghan en Harry mogen hun HRH-titel weliswaar niet meer actief gebruiken, maar hun Sussex-titels hebben ze cadeau gekregen bij hun huwelijk en mogen ze gewoon blijven gebruiken.

Al had Meghan Markle heus ook volstaan, qua naamsbekendheid. Meghan spreekt zelf ook het audioboek in en wij zouden rekenen op méér boeken in haar toekomst. Ondernemend zijn ze namelijk zeker, die Sussexjes.

Beeld: Random House

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in