Geen chique TIME-bedoening dit keer, voor de Duchess.

Meghan is van het (Amerikaanse) volk, en dat zullen ze weten ook. Na video-optredens voor onder andere het magazine TIME, heeft ze zich nu geleend voor de talentenjacht America's Got Talent.

Article continues after the ad

Meg en Harry zijn groot fan van het televisieprogramma. En toen er óók nog eens een bijzondere Archie meedeed, wilde Meghan graag haar steun betuigen.

Dus nam ze, heel hip in een leren broek, vanuit haar woonkamer in Santa Barbara een videoboodschap op voor finaledeelnemer Archie Williams (59), die op zijn 22e vals werd veroordeeld van verkrachting en poging tot moord. Na twaalf jaar in de gevangenis kwam hij in contact met The Innocence Project en uiteindelijk werd zijn zaak herzien en kwam hij in 2019 na 36 jaar in de gevangenis vrij. In America's Got Talent deelt hij zijn verhaal én gouden keeltje.

"We wilden je laten weten dat je verhaal ons geraakt heeft en dat we je elke week aanmoedigen", zei de duchess in het filmpje. "En echt niet alleen omdat we je naam leuk vinden." 

Ze deed ook direct een oproep aan haar landgenoten om vooral te gaan stemmen, dus helemaal frivool was haar tv-optreden niet. Toch is het wel even iets anders, een duchess die gezellig meehelpt met een talentenjacht. Wij zien een samenwerking tussen Máxima en The Voice of Holland ook best zitten (of vooruit: deelname van Alexia).

Beeld: America's Got Talent

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in