Meghan doet een boekje open over dát interview.

Bij een podcast van vijf middelbare scholieren in Californië heeft Meghan Markle zich duidelijk uitgesproken over haar tijd in de royal spotlights. En onthulde ze ook wat er écht speelde toen ze praktisch huilend voor een documentairecamera verscheen, nu alweer een jaar geleden.

Pesterijen

Harry en Meghan kwamen naar de podcast om over mental health te praten, een van hun grote paradepaardjes. In dat gesprek kwam natuurlijk ook pesterij op social media (ook wel trolling) aan bod.

Article continues after the ad

"Ik heb te horen gekregen dat ik in 2019 de meest getrollde persoon ter wereld was", aldus de duchess. "En dan te bedenken dat ik acht van de maanden van dit jaar niet eens te zien was omdat ik met zwangerschapsverlof was. Wat er in die tijd naar buiten werd gewerkt, heb ik bijna niet overleefd."

Het was vlak na dat verlof dat Meghan met Harry naar Zuid-Afrika toog voor een werkreis. En haar door journalist Tom Bradby de vraag werd gesteld: ging het wel oké met haar? Haar reactie werd legendarisch.

Die tranen kwamen van diep, maar ook van veel vermoeidheid, zegt Meghan nu. "Dat moment was ongeveer een jaar geleden nu, op de laatste dag van onze tour door Zuid-Afrika, en man wat was ik moe. Ik stond daar op het punt om Archie in bad te stoppen en was uitgeput."

Die vraag

En toen... die vraag. "Wat veel mensen niet weten, is dat het een ware marathon is", aldus Meghan. "Tussen elk officiële moment rende ik heen en weer om Archie borstvoeding te geven. Het was nogal veel. Toen iemand me vroeg of het wel ging, had ik geen idee dat mijn antwoord zoveel reacties op zou leveren. Ik antwoordde gewoon eerlijk, in een kwetsbaar moment, omdat ik moe was."

"Ik was gewoon een moeder met een baby van 4,5 maand die moe was. De reden dat het interview zo breed uitgemeten werd is volgens mij dat mensen zich erin herkennen. Iedereen wil af en toe gevraagd worden of het wel gaat met ze."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in