Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Meghan, haar vader en de rechtszaak

Hoe zat het ook alweer met deze rel? Meghan, de hertogin van Sussex, heeft de uitgever van de Mail on Sunday aangeklaagd omdat die vorig jaar een brief van haar aan haar vader heeft afgedrukt. Ze vindt dit een inbreuk op haar privacy en 'copyright'. Opmerkelijk is dat ze in haar claim ook meeneem...

Meghan, haar vader en de rechtszaak

Hoe zat het ook alweer met deze rel?

Meghan, de hertogin van Sussex, heeft de uitgever van de Mail on Sunday aangeklaagd omdat die vorig jaar een brief van haar aan haar vader heeft afgedrukt. Ze vindt dit een inbreuk op haar privacy en 'copyright'.

Opmerkelijk is dat ze in haar claim ook meeneemt dat haar vader Thomas Markle door de pers is 'lastiggevallen en geëxploiteerd', zonder dat hij deze beweringen onderschrijft. Volgens de rechtbankstukken heeft ze hem al meer dan twee jaar niet meer gesproken. Wel noemt ze hem 'een leugenaar'.

De rechtszaak maakt deel uit van de kruistocht van de Sussex'jes tegen de pers, ze vinden dat ze onheus behandeld worden. Meghans advocaat zegt dat ze desnoods bereid is voor de rechter tegen haar vader te verklaren, wat wel iets zegt over de verstoorde verhoudingen tussen Thomas Markle en zijn dochter. Thomas heeft inmiddels laten weten desgewenst te zullen getuigen, om zijn naam te zuiveren: "Ik ben geen leugenaar."

Hoe zat het nu ook alweer precies? In februari 2019 liepen vijf intimi van Meghan in People Magazine anoniem uitbundig leeg over de hertogin. In het artikel werd ze nog net niet heilig verklaard en gepitcht als slachtoffer van Buckingham Palace, de pers en haar vader.

Meghan zegt nu dat ze niet wist dat haar vrienden zouden meewerken aan het artikel, wat niet heel erg geloofwaardig is. In koninklijke kringen wordt wel vaker via vertrouwelingen gelekt en geframed, maar nooit zonder toestemming van de royal in kwestie, uit vrees in Sociaal Siberië terecht te komen. Het zou haar claim op recht op privacy in ieder geval niet sterker maken.