Nieuwe rol? Even je CV opschonen!

Wat te doen als je als actreutel verkering krijgt met een prins en het menens wordt? Meghan Markle deed wat elke  verstandige vrouw zou doen: ze ging even door haar CV en socials heen. Instagram en haar lifestyleblog The Tig gingen op zwart en ook haar Wiki-pagina werd even opgeschoond.

Article continues after the ad

Drie dagen voor haar relatie met prins Harry werd onthuld stond ze daar nog omschreven als 'fashion model' en 'spokesperson' en werd nog haar carrière als koffermeisje in Deal or no Deal tussen 2006 en 2007 vermeld. Op 9 oktober 2016 was daar niets meer over te vinden en werden haar bezigheden omschreven als 'actress, activist, humanitarian', wat toch iets chiquer klinkt. De veranderingen zijn doorgevoerd door een PR-bedrijf in Los Angeles waar Meghan geen banden meer had, dus het zou zomaar kunnen dat het door haar zo verfoeide Buckingham Palace hier de hand heeft gehad.

De actie lijkt een beetje op hoe prins Friso en prinses Mabel zelf sleutelden aan haar Engelstalige Wiki-pagina, via een internetverbinding van Huis ten Bosch. Het ging toen om de vermelding dat de prinses voorafgaand aan haar huwelijk met prins Friso 'incomplete and false information' (onvolledige en onjuiste informatie) verstrekte over haar verleden. Wisse Smit zou voor haar relatie met prins Friso een vriendschap hebben onderhouden met de in 1991 geliquideerde drugsbaron Klaas Bruinsma.

Dat 'and false' werd verwijderd, ontdekte de NRC. Inmiddels zijn deze woorden weer terug en ook de Nederlandse versie maakt gewag van 'naar de mening van premier Balkenende 'onvolledige en onjuiste' informatie'. Jezelf een beetje oppoetsen? Het komt in de beste kringen voor.

Foto's (c) Brunopress, BSR Agency 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in