Wat is het dochtertje van prins Dennis uit Lisse gegroeid!

Soms gebeurt er in een week zoveel op het gebied van royal nieuws dat het amper bij te benen is. Daarom een selectie van de opvallendste momenten én de leukste foto's van de afgelopen dagen.

Article continues after the ad

NEDERLAND

Koningin Máxima bezocht een MBO in Utrecht en sloeg fluks aan het vloggen.

A3 had ook een verrassend royal weekje: zo werd bekend dat de namen van de prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane binnenkort worden verbonden aan eenheden van de Landmacht. Het wordt  'Korps Inlichtingen en Veiligheid Prinses Alexia', 'Korps Communicatie en Engagement Prinses Ariane' en 'Regiment Huzaren Prinses Catharina-Amalia'. Verwacht in de verre toekomst beschermvrouwschappen, werkbezoeken en wuifmomentjes.

MONACO

Tijdens de Nationale Dag in Monaco tilde prinses Caroline Stijlvol Mondkapjes Dragen naar nieuwe hoogten met een kapje in de nationale kleuren (maar dan subtiel) bij een Chanel. Plus: ze omarmt duidelijk haar eigen greynaissanceTrès chic!  

Prinses Gabriella bleek haar krullen te hebben ingeruild voor een bob'je...

... net als haar maman (maar dan zonder te korte pony).

Het leukste - kijk nog toch, Albert en zijn Mini-Me! - zijn natuurlijk altijd de foto's...

...die prinses Charlene zelf achter de schermen maakt.

MALEISIË

In Maleisië vierde 'prins Dennis Verbaas uit Lisse' de verjaardag van zijn schoonvader, de sultan van Johor, met zijn vrouw Aminah en hun dochtertje (ze staan links). Dennis is overigens geen prins, hij wordt Dato Dennis Muhammad Abdullah genoemd. Dato is een iets lagere titel in Maleisië. 

BELGIË

Koning Filip en koningin Mathilde zijn de eerste royals die zich in een hazmat-outfit daadwerkelijk bij covid-19 patiënten hebben gewaagd...

...en HM blijkt een leuke leesbril te hebben. Dat krijg je op onze leeftijd. 

Prinses Delphine had intussen haar eerste officiële royal werkbezoek...

... in het kader van de Dag van de Vaccinatie, heel actueel, dus.

ZWEDEN

Voor Zweden dook prinses Madeleine opeens weer op voor een liefdadig momentje. Sinds ze met haar gezin in Miami woont, komt ze amper nog in beeld, dus het was aardig weer eens een teken van leven te zien. 

Ook haar moeder koningin Silvia liet haar Zoom-stijl zien...

...en schoonzus prinses Sofia bleek er buitengewoon hooggesloten bij te zitten. 

Kroonprinses Victoria moet nog even leren om de laptop op te hogen met boeken of een doos, voor een wat gemakkelijker gesprek. 

DENEMARKEN

In Kopenhagen bleek kroonprins Frederik - shock & horror - niet aan mondkapjes te doen...

...en rukte koningin Margrethe uit als onverbeterlijk Dom Bontje. Nertsen hebben linksom of rechtsom geen schijn van kans in Denemarken...

SPANJE

Niet bekend is hoe het met de contactberoepen in Spanje zit, maar koningin Letizia heeft opeens wel erg lang haar #coronacoupe.

THAILAND

Het Royal Crisismanagement van koning Vajiralongkorn is en blijft uniek. Terwijl voor het paleis demonstranten buitengewoon hard worden aangepakt, liet hij weer een #awkward kiekje delen van zijn bijvrouw Koi en wat medewerkers.

LUXEMBURG

De ándere prinses Amalia - dochter van Felix en Claire van Luxemburg - had een modellenklusje voor Young Empire. 

ENGELAND

Mike Tindall bleek een kenner te zijn van The Crown en wil graag door Jason Statham gespeeld worden.

De inhoud van Finding Freedom, het bloemrijke werkje over de Sussexit, is inmiddels bekend. Nieuw is wel dat Meghan, de hertogin van Sussex, heeft toegegeven aan het boek te hebben meegewerkt, wat het er allemaal niet duidelijker dan wel chiquer op maakt. 

Intussen werd prins Charles 72 en is nog geen stap dichter bij de troon dan hier. Oh dear. Maar toch: die teentjes 😍

Foto's (c) Kungahuset, Det Danske Kongehus, Brunopress, The Royal Family, Casa Real

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in