In een openhartig gesprek met de Vlaamse televisiezender Canvas heeft koningin Mathilde zich uitgesproken over haar gezinsleven en hoe ze is als moeder van vier.

De koningin was als beschermvrouw bij de Koningin Elisabethwedstrijd, een muziekwedstrijd die dit jaar helemaal draait om de viool. De koningin kwam met haar jongste dochter prinses Eléonore, die het instrument zelf bespeelt. Zo wist de zender de anders zo private koningin te verleiden tot wat uitspraken over het gezinsleven.

Article continues after the ad

Strenge mama

“Eleonore speelt viool", deelde ze met Canvas. "Ze is ermee begonnen toen ze vier jaar oud was, en ze speelt echt goed.” Geen wonder dus dat Eleonore, inmiddels 11, graag de hele voorstelling wilde zien. Maar dat ging mooi niet door. “Ze heeft echt aangedrongen om te blijven voor het tweede deel. ‘Mama, kan ik blijven?’ Ik ben misschien een strenge mama, maar nee, ze moest naar bed.”

Nog meer muzikale royals

Ook de andere kinderen van het Belgische koningspaar zijn dol op muziek, onthulde Mathilde. “Ze hebben allemaal echt een liefde voor muziek. Niet alleen voor viool. Ik heb een andere die saxofoon speelt, ik heb ook pianisten thuis, voor mij dat is heel belangrijk in hun opvoeding.”

Misschien tóch een keer tijd voor een samenwerking met onze zingende prinsessen?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in