Elisabeth en Gabriel zijn overgekomen uit Engeland.

Het eerste semester van prinses Elisabeth (20) in Oxford – ze studeert er History & Politics aan het Lincoln College - zit er al een week of wat op. En ook prins Gabriel (18) is thuis van zijn studie aan het National Mathematics and Science College in Warwickshire.

De Britten houden van een lange kerstvakantie, zodat koning Filip en koningin Mathilde weer even kunnen genieten van hun hele gezin. Voor Elisabeth beginnen de colleges pas op 17 januari weer, ijs en corona dienende.

Article continues after the ad

Om het te vieren werd prompt een kerstkaart gedeeld met daarop een nieuwe foto waarop de ouders staan te glimmen, à la de Oranjes. De foto heeft niets kerstachtigs en is eerder dit jaar gemaakt bij de orangerie van het Kasteel van Laken.

Mathilde draagt de vrolijke Natan die ze ook aanhad op het kiekje voor haar 22ste huwelijksdag en Filip heeft dezelfde das om.

Afgaand op Elisabeths haar en make-up hebben ze toen een hele reeks foto's genomen: deze werd gedeeld als haar op-weg-naar-Oxford-foto. Geen huisvlijt, professioneel werk - lezen jullie even mee, Oranjes? 

Elisabeth was sassy als altijd in donkerblauw met rood en de Percossi Papi oorbellen die ze ook in 2019 al eens van haar moeder leende.

Wat valt er nog meer op? Prins Emmanuel (16) is inmiddels bijna even lang als zijn vader (en vindt de hele excercitie  duidelijk #awkward).

En prinses Eléonore (13), in In de Rinala jurk van Maje, wordt echt een mix van haar ouders: de lach van haar vader, de neus van haar moeder.

Rechts Gabriel over wie zijn vader bij de geboorte in 2003 al zei dat zijn zoon “enorme handen en voeten” had: “Een teken dat hij groot en sterk zal worden.” Hij had een vooruitziende blik! 

Foto (c) Belgische Monarchie

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in