Inzet: lotgenotencontact voor royals-onder-vuur

Het valt niet mee om een net-even-anders-royal te zijn, dat bleek dit jaar uitbundig in vele koningshuizen. Durek Verrett, de niet geheel onomstreden sjamaan waar prinses Märtha Louise van Noorwegen haar hart aan heeft verloren, heeft daarom een origineel idee in de groep gegooid.

Durek vindt het heel vervelend dat de pers niet gewoon klakkeloos gelooft wat hij allemaal beweert en zoekt lotgenotencontact. "Ik heb tegen mijn vriendin gezegd dat ze contact op moet nemen met de Sussex's zodat we met zijn allen een familie pow-wow kunnen houden," zegt hij. "Het zijn tenslotte (verre) neven en nichten van elkaar."

Article continues after the ad

"Het fascinerende is dat ik inmiddels misschien zeven meltdowns heb gehad en toen heel snel heb geleerd, dankzij mijn vriendin en haar familie, dat dit een crash course is en dat je moet leren hoe je hier mee om moet gaan."

De hertog en hertogin van Sussex hebben inderdaad ook al uitgesproken de omgang met de media heftig te vinden, overigens net als Durek gespeend van elk zelfinzicht over hun eigen rol in de situatie. Dus, welke onbegrepen royals kunnen zich ook eens aansluiten bij dit exclusieve praatgroepje?

Prins Andrew wil vast zijn hart wel eens luchten, na een week waarin hij vanwege vuige contacten persona non grata werd aan het hof.

Werk kwijt, kantoor kwijt, beschermheerschappen kwijt, de FBI die in zijn nek hijgt – misschien dat Verrett hem wat wijsheid kan instralen?

Andrews ex-en-huidige-partner Sarah Ferguson wil ook vast wel meepraten. De hertogin van York was net weer aardig welkom aan het hof, maar heeft door de Andrexit als niet-lid van de koninklijke familie de afgelopen dagen toch ook aardig wat kansen zien verdampen. De vraag is of ze nog samen welkom zullen zijn op Ascot volgend jaar. 

Prins Laurent lijkt eveneens een goede kandidaat om even in te bellen. Als de meest menselijke en tegelijk de meest wereldvreemde binnen de Belgische koninklijke familie, kampt ook hij naar eigen zeggen voortdurend met mensen die hem per se verkeerd willen begrijpen.

Nog eentje die wellicht mee wil doen: Jazmin Grace Grimaldi, de oudste dochter van prins Albert van Monaco uit een eerdere relatie, was vorige week aanwezig bij de Grace Awards ter ere van haar oma, prinses Gracia. Haar vader was er ook, maar nam niet de moeite even met zijn dochter te poseren, wat toch een beetje… kil is.

Iñaki Urdangarin zal moeten facetimen vanuit de bajes, al heeft de voormalig hertog van Palma als modelgevangene inmiddels wel toestemming om daarbuiten vrijwilligerswerk te doen. De echtgenoot van prinses Cristina van Spanje bromt gedurende lange tijd wegens betrokkenheid bij een miljoenenfraude. Ondanks overweldigende bewijslast is hij zelf nog altijd van mening onschuldig te zijn. Hoop doet leven, ook in koninklijke kringen. En voor Dureks behoefte aan lotgenotencontact. 

Foto's © ANP, PPE Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in