Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Märtha Louise: 'Mensen willen geen real-life Bridgerton'

Haar verloving maakt heel wat los. Dat het aanzoek er aan zat te komen was welbekend, dat had sjamaan Durek al meermalen laten doorschemeren. Maar toen prinses Märtha Louise van Noorwegen (50) en haar Amerikaanse vriend vorige week dan toch eindelijk hun verloving aankondigden, kregen ze niet lou...

Märtha Louise: 'Mensen willen geen real-life Bridgerton'

Haar verloving maakt heel wat los.

Dat het aanzoek er aan zat te komen was welbekend, dat had sjamaan Durek al meermalen laten doorschemeren. Maar toen prinses Märtha Louise van Noorwegen (50) en haar Amerikaanse vriend vorige week dan toch eindelijk hun verloving aankondigden, kregen ze niet louter leuke reacties.

Dat heeft de prinses zelf gedeeld op Instagram Live.

Dat verloofde Durek deels Haïtiaans, deels Noors en deels Indiaas is, heeft voor de nodige nare comments gezorgd, vertelt ze.

Märtha Louise: "Ik kom zelf uit een situatie van wit privilege en moest veel leren. Ik was zó naïef, zag de nuances niet. Dat zal voor veel witte mensen gelden. Het zijn soms hele kleine dingen, zoals mensen die niet naast Durek willen zitten in de bus. Daarnaast worden er heel vaak opmerkingen gemaakt."

"Ik heb meegemaakt dat mensen heel vriendelijk met mij praten en vervolgens heel bot tegen Durek doen, hem niet aan willen raken, hem niet eens willen groeten."

Om kort te gaan: niet iedereen vindt het wat, een witte prinses met een zwarte partner. "In de geschiedenis heeft nog nooit een prinses voor een man kleur gekozen, en mensen vinden dat moeilijk. Ze willen het niet zoals in Bridgerton. Dat is leuk voor op televisie, maar niet voor in real life. En dat zijn wij wel. Dus worden mensen kwaad en zeggen ze heel gemene dingen. Zo kan het natuurlijk niet verder. We zullen met z'n allen moeten evolueren."