Zeg ‘modeprinses’, en iedereen heeft het over Kate of Máxima. Maar not so fast: er zijn meer kapers op de kust. Een van de meest originele moderoyals van de twintigste eeuw: Margaret Windsor, Engelands beroemdste zusje van Queen Elizabeth II.

Máxima kan altijd op veel aandacht van over de hele wereld rekenen als het gaat om haar garderobe. Ook Kate Middleton en Meghan Markle kunnen de straat niet op zonder een trend te zetten. Toch hebben de koningshuizen van de wereld nog veel meer hoogstandjes te bieden zoals prinses Margaret Windsor in haar tijd.

Het omstreden zusje van Queen Elizabeth overleed in 2002, maar staat nog altijd te boek als een van de meest modieuze royals ter wereld. In haar hoogtijdagen was ze een ware trendsetter in Groot-Brittannië, als ‘stoute’ zus van de koningin. The Margaret Look, werd haar kleurrijke kijk op mode genoemd.


Article continues after the ad

Glamour, schoonheid en een heel eigen stijl: het waren allemaal ingrediënten die de prinses mateloos populair maakten, net als alle controverse rondom haar persoon. Ze werd verliefd op een getrouwde man, trouwde uiteindelijk met een man aan wiens geaardheid werd getwijfeld. Margaret raakte als stijlicoon weer helemaal in trek bij een nieuwe generatie, dankzij de Netflix-serie The Crown.Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in