Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Madeleine: 'We blijven niet voor altijd in Miami'

De prinses spreekt over een eventuele terugkeer naar Zweden. Prinses Madeleine woont nu ongeveer een jaar met haar man Chris O'Neill en hun kinderen prinses Leonore (5), prins Nicholas (4) en prinses Adrienne (1) in Miami, Florida. Tegen Zweedse krant Svensk Damtidning zegt ze dat ze zich er niet...

Madeleine: 'We blijven niet voor altijd in Miami'

De prinses spreekt over een eventuele terugkeer naar Zweden.

Prinses Madeleine woont nu ongeveer een jaar met haar man Chris O'Neill en hun kinderen prinses Leonore (5), prins Nicholas (4) en prinses Adrienne (1) in Miami, Florida. Tegen Zweedse krant Svensk Damtidning zegt ze dat ze zich er niet permanent zullen vestigen.

"Het gaat nu goed, de kinderen vinden het leuk op school, en het is gemakkelijker voor Chris omdat zijn zakenpartners ook in Miami zijn," aldus Madeleine, "maar we zullen er niet voor altijd blijven."

De prinses zegt eerlijk dat ze een beetje heimwee heeft naar haar vaderland. "Het is altijd geweldig om thuis te komen", zegt Madeleine. "Natuurlijk verlang ik naar Zweden, naar familie en vrienden, maar ik zie hier ook een kans om me op Zweedse kwesties te concentreren."

Madeleine ligt vaak onder vuur omdat ze niet genoeg zou werken werkt voor het Koninklijk Huis in vergelijking met haar zus, kroonprinses Victoria. "Dat maakt me verdrietig," zegt Madeleine. "Maar zij heeft echt een andere rol. Als ik nodig ben, kom ik. We zijn er om de familie en hun taken te ondersteunen."

Het interview lijkt een voorzet voor een terugkeer naar Stockholm. Madeleine heeft de afgelopen tien jaar grotendeels in het buitenland gewoond met haar gezin. Leonore is geboren in New York, Chris en zij woonden de afgelopen jaren in Londen en nu dus in Miami. Volgens de Zweedse Opvolgingswet moeten de kinderen echter binnen het koninkrijk opgroeien om hun plek in de troonopvolging niet te verliezen.

Leonore is achtste, Nicolas negende en Adrienne tiende in de lijn. De kans dat ze ooit op de troon terecht komen is gering, maar Madeleine hecht nogal aan de familiebanden én de titels. En daar zitten voorwaarden aan: zo moeten de kinderen vanaf hun zesde in Zweden wonen, om zo de verzekering te hebben dat ze hun scholing in Zweden krijgen. De andere voorwaarde is gedoopt worden binnen de Protestantse Zweedse kerk, daar is in alle drie de gevallen aan voldaan. Reken er maar gerust op dat ze in 2020, als Leonore zes jaar wordt, weer in Stockholm zullen wonen.

Foto's (c) Kungahuset, ANP, BSR Agency, Kungahuset  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in